Tetikçilerden biri emniyette sorgulanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tetikçilerden biri emniyette sorgulanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 22:23

Diyarbakır'da dün polis servis otobüsünü Kalaşnikof silahla tarayıp bomba atan PKK'lı 3 teröristten 1'inin yakalandığı ve halen gözaltındaki diğer 4 zanlıyla birlikte Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandığı ortaya çıktı.

Güvenlik güçlerinin, Seyrantepe Caddesi'ndeki saldırıdan sonra teröristlerin kaçtığı Aziziye ve Cumhuriyet mahallelerini kuşatarak ev ev yaptıkları operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 10'u, olayla ilgileri olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı.

Halen sorgulanan 5 zanlının 1'inin, dün akşamki saldırıda polis otobüsünü tarayan 3 kişiden 1'i olduğu kesinlik kazandı. Diğer 4 kişinin de teröristlerin saldırıdan sonra olay yerinde bıraktıkları Kalaşnikof silah ve bombalarda parmak izi bulunan ve saldırıyı bizzat planlayıp gerçekleştirdiği belirlenen Mehmet Şah Yıldeniz'in yakınları oldukları belirlendi. Bu 4 kişinin de saldırıda gözcülük ve yataklık yaptıkları, örgütün şehir yapılanmasında görevli oldukları kaydedildi.

DAĞ KADROSUNDAN GELEN TERÖRİST

Olay yerinden alınan parmak izleriyle gözaltındaki zanlıların parmak izi ve diğer ipuçlarının değerlendirildiği ve Ankara'dan gelecek sonuçlara göre zanlıların olaydaki rollerinin ortaya çıkacağı ifade edildi.

Bu arada emniyet yetkilileri elde edilen ilk bilgilerin değerlendirilmesinden, eyleme katılanlardan sadece Mehmet Şah Yıldeniz'in örgütün dağ kadrosundan geldiği, şehir yapılanmasında görevli diğer teröristlerle saldırıyı planlayıp gerçekleştirdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!