Tetiği ben çektim

Güncelleme Tarihi:

Tetiği ben çektim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yürümeğe ve konuşmaya başlayan Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, dün ilk ifadesini verdi. Savcı Tayfun Sağıroğlu'na konuşan Uluğbay, intihar girişiminde hiç kimsenin sorumluluğu bulunmadığını belirterek, tetiği kendi iradesiyle çektiğini söyledi.

İntihar girişiminin 4'üncü gününde konuşmaya ve yürümeye başlayan Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, dün Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ilk ifadesinde, ‘‘İntihar girişimini kendi irademle yaptım’’ dedi. Uluğbay, intihar girişiminde hiç kimsenin sorumluluğunun bulunmadığını da kaydetti. Uluğbay, dün ilk olarak ailesi ve Başbakan Bülent Ecevit ile konuştu. Yürüyen ve yumuşak yiyecekler almaya başlayan Uluğbay'ı kaldığı Başkent Hastanesi'nde saat 11.50'de intihar olayını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Tayfun Sağıroğlu ziyaret etti ve ilk ifadesini aldı. Bakan Uluğbay'ın saat 12.20'ye kadar devam eden ifadesinde, olay anı ile ilgili bilgiler aktardıktan sonra, intihara teşebbüs olayını tamamen kendi iradesiyle gerçekleştirdiğini, hiç kimsenin bunda bir sorumluluğunun bulunmadığını söylediği öğrenildi. İfadesini alırken Uluğbay'ı yormamaya özen gösteren Savcı Sağıroğlu'nun, olayın bir intihar girişimi olduğu konusunda hiçbir şüphesinin kalmadığı öğrenildi. Savcı, ‘‘Hiç kimse ile konuşmuyorum. Telefonlardan çalışacak zaman bulamıyorum. Hazırlık soruşturmam bitmedi, bitince herkes ne olduğunu öğrenecek’’ demekle yetindi.

EREZ'DEN SAVCIYA ELEŞTİRİ

Sanayi eski Bakanı Yalım Erez, Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın intihar girişimini soruşturan Savcı Tayfun Sağıroğlu'nun ‘‘Uluğbay politikacılarımıza örnek olmalı’’ yönündeki sözleri için sert tepki gösterdi. Erez, ‘‘İntiharın örnek alınacak ne tarafı var’’ dedi. Erez, Türkiye'nin önündeki en büyük sorunun ‘‘ekonomik değil, akli olduğunu’’ belirterek şunları söyledi: ‘‘Önceki gün Ankara Cinnah Caddesi'nde bir kişi intihar girişiminde bulunuyor ve ikna edilip vazgeçiriliyor. Savcı bu kişi hakkında hemen soruşturma başlatıyor ve yargılanması için tutuksuz salıveriyor. Bir bakan ise bunu eyleme çeviriyor. Ardından olayı soruşturmakla görevli olan savcı çıkıp ‘Türkiye'de ilk kez bir devlet adamı ilke ve onurunu herşeyin üzerinde tuttuğunu gösteriyor. Politikacılarımıza örnek olmalı' diyor. Böyle bir zihniyet olamaz. Bakanın hareketinin örnek alınmasını bir savcı söylüyorsa bu daha vahim. Çoluk çocuğumuza neyi örnek gösteriyoruz. Devlet adamının vasfı, eğer bir yolsuzluk usulsüzlük varsa bunu ortaya çıkarıp sorumluları hakkında gereğini yerine getirmektir. İntihar etmek değil. Bunun neresi örnek alınacak davranış? Vay Türkiye'nin haline...’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!