Teslim olmak yok yola devam ederiz

Güncelleme Tarihi:

Teslim olmak yok yola devam ederiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 07:00

Başbakan Erdoğan 50’şer kişilik iki milletvekili grubuyla bir araya gelerek, "Yola devam" mesajı verdi. Erdoğan kapatma davasıyla ilgili de, "Ne karar verirlerse versinler teslim olmak yok" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, partisiyle ilgili kapatma davası için, "Ne karar verirlerse versinler teslim olmak yok, teslim olmayacağız" dedi. Erdoğan, önceki akşam ve dün sabah bir araya geldiği 50’şer kişilik iki ayrı milletvekili grubuyla sohbetinde, karar ne olursa olsun bunun "Farklı bir dönemin başlangıcı olacağını" da savunarak, "Çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz, durmak yok, yola devam" dedi.

ABC planları hazır

Edinilen bilgiye göre, yargının kendi işini yapacağını belirten Erdoğan, "Ortaya çıkacak her gelişmeye göre A, B, C çözümlerimiz olacak. Herkesin bir hesabı varsa, Allah’ın da bizim de bir hesabımız var. Süreci sağlıklı bir şekilde idare edeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bu süreçte ortaya çıkacak gelişmelere göre sizlerle birlikte ortak akılla, demokrasi içinde kalarak çözüm bulacağız" dedi.

Günü gelince yaparız

Erdoğan, "Durup dururken kuzu kuzu boynumuzu giyotinin altına uzatmayalım" diyen vekillerinden gelen Anayasa değişiklik taleplerine, "Gerilim ve kaosa yol açarak, istikrarsızlık yaratacağı" gerekçesiyle sıcak bakmadı. Bunun sıkıntıya yol açabileceğini belirterek, "Sonuçta ülke kaybediyor. Bir bardak suda fırtına koparılıyor" diyen Erdoğan, "Uygun ortam yok, ama rahat olun, günü gelince planlarımızı hayata geçireceğiz" dedi.

Adamın tavrı belli

"Suç işlediğimize inanmıyoruz. Bu siyasi bir davadır. Yapılan da savunma değil cevaptır. Zaman bizi haklı çıkaracak" diyen Erdoğan, uzlaşma arayışı önerilerini de CHP lideri Deniz Baykal’ı eleştirerek yanıtladı. Erdoğan, "Adamın tavrı belli. Ne söylesek tersini yapıyor. ’Kendisini kurtarmak için bize geldi’ diyecek. Bunun üzerinden politika yapacak" dedi.

Ara seçim formülü

Davanın bir an önce sonuçlanmasını istediklerini belirterek, asıl savunmayı da ön savunma gibi geciktirmeyeceklerini belirten Erdoğan’ın sözleri, kapatma olasılığına karşılık sonbaharda erken ya da ara seçim yapılacağını akıllara getirdi. Kulislerde, kapatma kararı çıkıp Erdoğan’a yasak gelmesi halinde, AKP’nin bütün milletvekillikleri kazandığı 5 küçük kentte milletvekillerinin istifa ettirilip, ara seçime gidilebileceği, Erdoğan ile yasaklı bazı isimlerin buralardan bağımsız milletvekili seçilmelerinin sağlanabileceği konuşuluyor.

TESEV yemeği yanıtı

Erdoğan, TESEV Başkanı Can Paker’in evindeki yemekle ilgili tartışmalara da dün sabah milletvekilleriyle yaptığı kahvaltıda yanıt verdi. Erdoğan, "Burada konuşunlanlar burada kalacak dedik. Ama sonradan öyle olmadı. Orada konuşulmayanlar bile konuşulmuş gibi dışarıya sızdırıldı" dedi. Erdoğan, bu yemekte yol haritasını açıkladığı iddialarına da, "Yol haritasını orada olanlarla belirlememiz elbetteki sözkonusu olamaz. Yol haritasını sizlerle belirleyeceğiz. Daha çok orada sorular yönelttiler ve kendi görüşlerini söylediler" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!