'Teşekkürü borç biliriz'

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürü borç biliriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 11:39

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, “müvekkilinin tahliyesiyle ilgili Türk adaletine, Türk devletine teşekkürü borç bildiklerini” söyledi.

Haberin Devamı

Tahliye öncesi Kartal H Tipi Cezaevi'nde bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avukat Demirbağ, “Tahliyesiyle ilgili Türk adaletine, Türk devletine teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

Mehmet Ali Ağca'nın askerliği ile ilgili soru üzerine de Demirbağ, ”Askerlik yapması için geçen haftalarda başvurumuz olmuştu, müvekkilimizin talebi doğrultusunda. Bu nedenle askerlik şubesine gideceğiz. Yasal prosedür neyse ona göre davranacağız” dedi.

Erken tahliye iddialarıyla ilgili bir soru üzerine ise Demirbağ, ”Bağımsız Türk mahkemelerinin kararıdır. Herkesi bu mahkeme kararına saygılı olmaya davet ediyorum. Bu konuda tartışma yapmayacağız, yaptırmayacağız” dedi.
  
KARDEŞİ ADNAN AĞCA: KORUMAYA İHTİYACIMIZ YOK
  
Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca da, “Mehmet Ali Ağca  cezaevinden çıktıktan sonra yaşamını nasıl sürdürecek?” şeklindeki soruyu, “Her Türk vatandaşı gibi bir hayatı olacaktır. Farklı olamaz” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Korunma konusundaki sorulara karşılık, “Korunmaya ihtiyacımız yok” yanıtını veren Adnan Ağca, “Birileri, bu ülke insanına saygı duymadığı sürece sıkıntılar ve problemler olacaktır. Birileri bu coğrafyadaki insanlara, Türk milletine saygı duymak zorundadır. Özellikle bu ülkenin ekmeğini yiyenler...” şeklinde konuştu.

“Televizyonlarda konuşmak için para istedikleri” iddialarına ilişkin bir soru üzerine de Adnan Ağca, “Paraya ihtiyacımız yok. Sevgi, paradan daha önemlidir. Para istemiyoruz” dedi.

“Mehmet Ali Ağca tahliyesinden sonra ne yapacak?” sorusuna ise Adnan Ağca, “Kurufasulye yemek istemişti. İnşallah kurufasulye ile pilav yedireceğiz” diye karşılık verdi.

“Vatikan'ın koruma şemsiyesi var mı?” sorusu üzerine Adnan Ağca, ”Orada öyleydi. Vatikan'a teşekkür ediyoruz. İnsanlık için çalışmasını, Irak'tan Filistin'e kadar dünyanın her tarafında mağdur insanların ölmemesi için daha iyi çalışmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ağabeyi Mehmet Ali Ağca'nın evrensel ve beynelminel bir kişi olduğunu kaydeden Adnan Ağca, “Mehmet Ali Ağca isteyerek acı çekmiştir. Bunun ardında hiçbir şey aramayınız” dedi.

Haberin Devamı

“Abdi İpekçi'nin kızının yazdığı mektubu okudunuz mu?” sorusu üzerine de Adnan Ağca, “Okudum. Çok üzüldüm. Belli bir ırkı suçlamak kimseye fayda etmez. Keşke bunlar olmasaydı. Keşke birileri bu ülkeye saygı duysaydı da bunlar olmasaydı. Abdi İpekçi kimin adamı, lütfen onu araştırınız” diye konuştu. Ağca, “Kimin adamı?” şeklindeki soruya ise “bilmiyorum” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!