Tescil rüşveti 10 bin $

Güncelleme Tarihi:

Tescil rüşveti 10 bin $
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 01:06

Kaçak lüks otomobil soruşturmasında 4 trafik polisi açığa alındı. İddiaya göre sahte belgelerle fiyatları düşürülerek vergi kaçakçılığı yapılan otomobillerin tescil işlemlerini yapan polislere 5 ila 10 bin dolar arası rüşvet ödeniyordu.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI kaçak araç soruşturmasında, sahte belgelerle fiyatları düşürülerek vergi kaçakçılığı yapılan otomobillerin tescil işlemlerini gerçekleştiren 4 trafik polisi açığa alındı ve haklarında idari ve adli soruşturma başlatıldı. Polislerin otomobil başına 5 ila 10 bin dolar rüşvet aldıkları belirlendi.

Kaçak lüks otomobil soruşturmasında, aralarında Sibel Can’ın da bulunduğu 42 kişinin otomobil ve cipine el koyan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte belgelerle araçların fiyatını düşürerek ülkeye sokan kişileri takibe aldı. İthal edilen 1500 araçla ilgili emniyet 81 ilin trafik tescil şubelerine uyarı yazısı geçilerek, bu otomobiller için tescil başvurusunda bulunanlarla ilgili hemen bilgi verilmesi istendi.
Araştırmada, İstanbul’da işlemlerini yaptıramayan bazı kişilerin diğer kentlere yöneldikleri tespit edildi. Diğer kentlerde tanıdıkları veya emekliliği gelmiş polis memurları aracılığıyla tescil işlemlerini, araç başına 5 ila 10 bin dolar arasında rüşvet vererek yaptırdıkları belirlendi. Mali Şube ekipleri, tescil yapan polislerle ilgili emniyet müdürlüklerine bilgi verdi. Rüşvet karşılığı işlemleri yapan 4 polis memuru hakkında idari soruşturma başlatıldı ve soruşturma kapsamında açığa alındı. Savcılık, soruşturmayı ‘rüşvet’ suçundan başlattı. Rüşvet veren kişiler hakkında da adli işlem başlatıldı.

8 şirkete baskın yapıldı

Haberin Devamı

Herşey 2010 yılında ‘Tilki Selim’ lakaplı Selim Işık’ın uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınmasıyla başladı. Işık’ın kullandığı Hummer cipin, sahte belgelerle fiyatı düşük gösterildiği ve vergi kaçırıldığı belirlendi. Mali Şube ekipleri, Amerikan Uyuşturucu Bürosu (DEA) ile temas kurdu. Bir ekip ABD’ye giderek DEA’nın bu ülkede ihracatçı şirkete yönelik operasyonuna katıldı. ABD’deki şirketin, Türkiye’deki ithalatçı firmalarla anlaşarak çok sayıda lüks otomobili Türkiye’ye sattığı belirlendi. Mali Şube ekipleri, ABD’li şirket üzerinden lüks otomobil ithal eden şirketlere baskınlar baskın düzenledi. İlk aşamada Sibel Can’ın Mercedes’inin de arasında bulunduğu 42 otomobile el konuldu. Son olarak da 8 ithalatçı şirkete baskın düzenlendi. Futbolcular Sabri Sarıoğlu’nun 3 otomobili ile Selçuk İnan ve Selçuk Şahin’in otomobillerinin üzerinden vergi kaçırıldığı belirlendi. Dosya Maliye’ye gönderildi. Fenerbahçe’nin file bekçisi Volkan Demirel’in, geçtiğimiz aylarda satın aldığı Ferrari California için de düşük fiyatlı gösterilerek, 139 bin lira eksik vergi ödendiği anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!