Tersane kura sonuçları hakkında MSB'den duyuru geldi!

Güncelleme Tarihi:

Tersane kura sonuçları hakkında MSBden duyuru geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2019 07:57

Tersane kura sonuçları, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesinde yer alan üç büyük tersaneye yapılacak olan 600 işçi alımı sürecinde merak konusu oldu. Çeşitli unvanlar ile alım yapacak olan MSB, tersane kura sonuçlarının ardından kontenjanda belirtilen kişi sayısının dört veya beş katı kişiyi mülakatlara davet edecek. Peki, tersane kura sonuçları konusunda detaylar nereden yayımlanacak? İşte, o süreç hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

MSB'nin İŞKUR ortaklığıyla gerçekleştirdiği İstanbul, İzmir ve Gölcük Tersane Komutanlığı sürekli işçi alımı kura çekilişi, geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Çekilişin ardından kura sonuçları hakkında detayları araştıran vatandaşlar, MSB'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılması beklenen duyuruya kilitlendi. Peki, MSB'nin kura sonuçları ne zaman yayımlanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

TERSANE KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI

MSB, kura sonuçları hakkında önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Kura sonuçlarının açıklandığını duyuran MSB, adaylara bazı bilgiler verdi.  İşte, o açıklamalar ve kura sonuçları ekranı;

"Millî Savunma Bakanlığına bağlı Tersane Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere alımına müsaade edilen 600 adet açık iş pozisyonu için başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’nun resmi internet sitesinde yayımlanarak alınmıştır. Yapılan başvuru sonuçları İŞKUR tarafından Bakanlığımıza teslim edilmiştir.

Haberin Devamı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik gereği,  sözlü ve uygulamalı sınava kabul edilecek adaylar, İŞKUR tarafından gönderilenler arasından, 09.04.2019 tarihinde noter huzurunda yapılan kura çekimi ile tespit edilmiştir. Bu maksatla açık iş pozisyonunun 4 katı asil, 4 katı yedek olacak şekilde aday belirlenmiştir.

Yönetmelik hükümleri gereği kura çekimi sonucunda listelerde yer alan adayların başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadıklarının tespiti maksadıyla belge kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Belge kontrolleri adayların başvurmuş oldukları işyerlerinde yapılacaktır. Kura çekim sonucunda listelerde yer alan adaylar Ek-1’de yer alan belgeleri isimleri hizasında belirtilen tarihlerde ve başvurmuş oldukları işyerine şahsen getirerek ibraz edeceklerdir. Posta yolu ile gönderilen ve/veya belirtilen tarihlerin dışındaki tarihlerde ibraz edilen belgeler dikkate alınmayacaktır.

Kurada yedek olarak belirlenen adaylar, belge kontrolü sonucunda başvuru şartlarını taşımayan adayların yerine sınava kabul edilecek (başvuru şartlarını taşımaları halinde) adaylardır.

Belge kontrolü sonucunda;

Haberin Devamı

a.  Asil listede yer alan adaylardan yapılan belge kontrollerinde başvuru şartlarını sağladığı tespit edilen adaylar,

b.  Kura çekim sonucuna göre asil listede yer almasına rağmen belge kontrolü esnasında  başvuru şartlarını sağlamadığı anlaşılan veya belge kontrollerine gelmeyen adaylardan boşalan  kontenjanlara (açık iş gücünün 4 katının tamamlanması maksadıyla), belge kontrollerinde başvuru şartlarını sağladığı tespit edilenden yedek listede yer alan birinci sıradaki adaydan başlayarak eklenen yedek adaylar,

c.  Yönetmelik 5’inci madde kapsamında başvuranlardan aynı şekilde belge kontrolüne tabi tutulan ve başvuru şartını taşıyan adaylar, sözlü ve uygulamalı sınava tabi tutulacaktır. Sınav tarihi ve yeri ayrıca duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Adaylar, aşağıda yer alan linki tıklayarak T.C. Kimlik numarası ile yapacakları sorgu neticesinde kura çekim sonucunda yer alan listelerde yer alıp almadığını, belge kontrollerinin yapılacağı tarih ve yer bilgisini öğrenebileceklerdir.

Bu duyuru kura çekim sonuçlarının yayımı ve evrak kontrolleri için tebligat niteliğinde olup adaylara başka bir tebligat yapılmayacaktır."

KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KONTROL EDİLECEK OLAN BELGELERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!