Terörle sonuna kadar mücadele

Güncelleme Tarihi:

Terörle sonuna kadar mücadele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 00:00

İstanbul’da toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nda terörle mücadelede tehdit bitene kadar tavizsiz mücadele vurgusu yapıldı. Komşu ülkelere dayanışma çağrısı yapılan toplantıda terörün, güvenlik, diplomatik, ekonomik, sosyal, psikolojik tüm boyutlarının ele alındığı belirtildi.

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında dün İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı’nda toplandı. Toplantının ardından yapılan açıklamada terörle mücadeleye tehdit bitene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği vurgusu yapıldı.
Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler’in ilk kez katıldığı MGK’nın gündemini son dönemde artan terör olayları oluşturdu. Kuzey Irak’taki PKK varlığının ortadan kaldırılmasına yönelik atılacak askeri ve diplomatik adımlar başlıkları altında istihbarat, bölgede görev yapan personel sayısı, komşu ve ilgili ülkelerle ilişkiler kurulda masaya yatırıldı. Yaşanan terör saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında düzenlenen Güvenlik Zirvesi’nde alınan kararlar da MGK’da değerlendirmeye alındı. 6,5 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada şunlar vurgulandı:
? Terör örgütü ve yandaşlarının ülkemizin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü hedef alan menfur saldırının devletimizin ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman amacına ulaşamayacağı konusundaki kat’i inanç ile bu alandaki mücadaleye bu tehdit bertaraf edilene kadar taviz verilmeksizin devam edileceği hususundaki irade teyit edilmiştir.
? Bu çerçevede 21 Haziran’da gerçekleştirilen güvenlik toplantısında da belirtildiği şekilde terörün istismar ettiği koşulların ortadan kaldırılmasına yönelik etkin çalışmalar da dahil, terörle mücadelenin, güvenlik, diplomatik, ekonomik, sosyal ve psikolojik tüm boyutları ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiş, alınmış ve alınacak çok yönlü ilave tedbirler üzerinde durulmuştur.
? Halkımızın tahrikler karşısında devletine her şart altında göstermeye devam ettiği güven, sabır, metanetle sergilediği sağduyu ile basın ve yayın organlarının bilgilendirme görevlerinin icrasında taşıdıkları rol ve sorumluluğun önemle altı çizilmiştir.
Komşu ülkelere cağrı
? Öte yandan insanlığa karşı bir suç niteliği taşıyan ve insan haklarının temelini teşkil eden yaşama hakkını hedef alan terörle mücadelenin etkin suretle yürütülmesinde uluslararası işbirliğinin önemi vurgulanmış ve bu bağlamda başta komşularımız olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin artan bir dayanışma sergilemeleri yönündeki çağrı dile getirilmiştir.

Başbuğ’un kalın bond çantası

? MİLLİ Güvenlik Kurulu, dün İstanbul Harp Akademileri Komutanlığı’nda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında toplandı. Saat 13.50’de başlayan toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kalın bir bond çantayla geldi. Çantayı masanın üstüne koyan Başbuğ, bir süre içindeki evrakı inceledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!