'Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği' çalıştayı başladı

Güncelleme Tarihi:

Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği çalıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 09:50

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığının 2008 yılı eğitim ve öğretim çalışma programında yer alan “Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği” konulu çalıştay, Merkez Orduevi'nde başladı.

Haberin Devamı

TMMM Komutanlığının bu yılki uluslararası faaliyetlerinden altıncısı olan çalıştay öncesinde basın mensupları kısa süre görüntü aldı.

İki gün sürecek çalıştayda; terörizmle ilgili mevcut ulaştırma güvenliği politikaları ve sistemlerinin geçmişi ve bunlarla mücadeleye yönelik olarak mevcut hukuki durum ile muhtemel mücadele yöntemleri incelenecek. Ulaştırma güvenliğine yönelik terörizm ile mücadelede ortak bir anlayışa varılmasının planlandığı çalıştayda, NATO ülkelerindeki mevcut bilgi birikimi ve teknoloji, Barış İçin Ortaklık (BİO) ve Akdeniz Diyaloğu (AD) ülkeleriyle paylaşılacak.

Terörizme Karşı Ulaştırma Güvenliği çalıştayına, Genelkurmay Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Yaşar Güler ile Ukraynalı Tümgeneral Volodymyr Vorobev'in de aralarında bulunduğu 24 ülkeden toplam 65 akademisyen ve üst düzey personel katılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!