Teröristler Kalaşnikof’la ateş açtı

Güncelleme Tarihi:

Teröristler Kalaşnikof’la ateş açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devletin yıllardır giremediği, örgütlerin siyasi ve silahlı eğitim akademileri haline gelen Bayrampaşa ve Ümraniye Cezaevleri'ne düzenlenen operasyonda mahkûmlar Kalaşnikoflarla ateş açtı.

46 mahkûmun ölüm orucu ve açlık grevine yattığı Bayrampaşa Cezaevi'ne saat 04.30'da girildi. Çatı betonunu balyozlarla kıran jandarmaya Kalaşnikoflarla ateş açıldı. Teröristler, piknik tüpleri ve mutfak tüplerine hortum bağlayıp silah olarak kullandılar. Operasyon sırasında kendisini yakan 14 militan öldü, 36 militan ise yaralandı. Cezaevinde 117 PKK'lı operasyonun ilk dakikalarında teslim oldu. Daha sonra girilen C Blok'ta 112 kişi sağ kurtarıldı. Akşam saatlerinde Bayrampaşa Cezaevi'nde kalan 60 teröristin direnişi kırıldı. Bayrampaşa Cezaevi'nden toplam 4 mahkûm Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı. Bunlardan Songül İnci, Hacer Arıkan ve Birsen Kars'ın yüz bölgelerinde yanıklar olduğu bildirildi.

ÜMRANİYE'DE ÇATIŞMA

60 kişinin ölüm orucu eylemi yaptığı Ümraniye Cezaevi'nde operasyonun sabah 05.00'te başlamasıyla seri atışlı silah sesleri duyuldu. Saat 06.00 sıralarında cezaevinden bir ambulans, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne yaralıları getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!