Teröristler Irak'tan geldi

Güncelleme Tarihi:

Teröristler Iraktan geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:13

Genelkurmay Başkanlığı hain pusuyla ilgili 2 açıklama yaptı. TSK, 12 askerin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen teröristlerin Irak sınırından geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İşte operasyondan fotoğraflar... 

İKİNCİ AÇIKLAMA: 32 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

"PKK terör örgütü mensuplarınca 21 Ekim 2007 günü Hakkari/Dağlıca'da gerçekleştirilen silahlı saldırı olayı, 23 No.lu Basın Açıklaması ile saat 14.05'den itibaren kamuoyuna duyurulmuş ve bölgede çatışmaların devam ettiği bildirilmiştir.

Çatışmalar sonucunda, saat 16.30 itibariyle etkisiz hale getirilen terorist sayısı 32'ye ulaşmıştır.

Vuku bulduğunda veya değişiklik olduğunda, gelişmeler kamuoyuna duyurulmaya devam edecektir."

İLK AÇIKLAMA: IRAK'TAN GELDİLER

21 Ekim 2007 günü saat 00.20 sıralarında, Irak'ın kuzeyinden topraklarımıza sızan PKK terör örgütü mensupları tarafından, Hakkari/Dağlıca'da konuşlu Piyade Taburunun emniyet unsuru olan bir bölüğümüze kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulmuştur.


ORG. BÜYÜKANIT
TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

İtalya'da temaslarda bulunan
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye'ye döndü.

Haberin Devamı

Çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verilmiştir.

Saldırıya anında misliyle karşılık verilmiş; teröristler, silahlı helikopterler tarafından görerek, mevcut ateş destek vasıtaları ile görmeyerek ateş altına alınmıştır. Şu ana kadar 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmış olup, çatışmalar devam etmektedir.

Teröristlerin kaçış istikametleri manevra birlikleriyle takip edilmektedir. Birliklerin harekatı ile koordineli olarak, 63 adet muhtemel hedef ağır silahlarla ateş altına alınmıştır.

Kamuoyu gelişmelerden ayrıca bilgilendirilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!