Teröre karşı ortak tavır bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı ortak tavır bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, terör konusunun sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını belirterek, "Irak’ın kuzeyine yerleşen terör örgütünün sadece Türkiye’yi tehdit ettiğine inananlar yanılırlar. Terör örgütü uyuşturucu, silah kaçakçılığı yoluyla bölge ve Avrupa ülkelerini de tehdit ediyor. Tüm dostlarımızdan ve kardeşlerimizden teröre karşı ortak tavır ve dayanışma bekliyoruz" dedi.

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği MÜSİAD’ın bu yıl 12’ncisini düzenlediği Uluslararası İş Forumu’na (IBF) katılan Erdoğan, salona Beyazıt Camii imamı Suat Gözütok’un okuduğu Kuran’ın ardından girdi. Açılış konuşmasını yapan Erdoğan, GAP’ın dünyanın sayılı projelerinden olduğunu, bu çerçevesinde 22 baraj ve 19 hidroelektrik santrali kurulacağını hatırlatarak, "Terör örgütü, barajların yapıldığı bölgelerde tehdit oluşturma gayretinde, sulama istemiyor. Bölgenin kalkınması onlar için nemaların kesilmesi anlamına geliyor" diye konuştu.

Havayı değil malı sattık Türkiye’nin geçmişte yaşanan krizlerden ders çıkardığını ve bu küresel krizi de asgari bir sıkıntıyla atlatacağına inandığını söyleyen Erdoğan, "Biz geçmişteki krizden ders çıkardık ve dersimize de iyi çalıştık. Bizler havayı satmadık, biz malı sattık" dedi. İslam sermayesini Türkiye’de yatırım yapmaya çağıran Erdoğan, "Türkiye güvenli bir liman. İhracat özelleştirme ve yatırımlar noktasında siz dostlarımızın Türkiye’ye daha yakın ilgisini bekliyoruz" diye konuştu.

Konuklardan yakın ilgi

ULUSLARARASI İş Forumu Kongresi’ne aralarında Afganistan, Cezayir, İran, Irak, Kosova, Kuveyt, Katar, Sudan’ın da bulunduğu 62 ülkeden 23 bakan ve 2200 işadamı katıldı. Katılımcılar arasında yüzü peçeli, çarşaflı ve türbanlı kadınlar ile çok sayıda sakallı dikkat çekti. Tören sonunda Erdoğan katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!