Teröre, internet örgütlü protesto eylemi

Güncelleme Tarihi:

Teröre, internet örgütlü protesto eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 16:05

HAKKARİ Şemdinli'de 11 askerin şehit edilmesinin ardından teröre lanet okuyan İzmirliler, internetteki paylaşım siteleri üzerinden örgütlenerek meydanlara çıktı. Yaklaşık 500 kişilik grup sloganlar atarak, şehit olan mehmetçikler için son görevlerini yerine getirdi.

Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen 11 mehmetçiğin acısı İzmir'de de derinden hissedildi. Herhangi bir dernek ya da sivil toplum örgütünün desteği olmadan, internetteki sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 500 İzmirli, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda buluştu. Beşer, onar kişilik gruplar halinde meydana gelenlerin sayısı kısa sürede 500'e yaklaştı. Kadın, erkek ve çocuk 7'den 70'e herkes terörü lanetledi. Henüz askere gitmemiş olanlar ‘Ben de askere gideceğim, gerekirse vatanım için ben de şehit olacağım’ diye bağırırken, vatani görevini yerine getirenler de ‘Yeniden askere alın, seve seve canımızı veririz’ diye haykırdı. Mitinge katılan kadınlar da, seve seve asker olabileceklerini dile getirdi.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan gruptakiler, Gündoğdu Meydanı'nda İstiklal Marşı okuyup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca ‘Vatan sana canım feda’, ‘Her Türk asker doğar’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. AK Parti ve hükümete tepki gösterildi.

HASAN TAHSİN ANITI'NA YÜRÜDÜLER

Topluluk, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından, saldırıda şehit düşen mehmetçiklerin isimleri okundu. Her isimden sonra katılanlar ‘Burada’ diye bağırdı. Mitinge katılan üniversite öğrencilerinden bazıları Atatürk Anıtı'nın üstüne çıkarak Türk Bayrağı açtı, gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Grup buradan da toplu halde, önlem alan çevik kuvvet ekiplerinin eşliğinde Konak Meydanı'na yürüdü. Emir Çakabey Askeri Limanı önünden geçerken ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atıldı. Kurtuluş Savaşı'nda düşmana ilk kurşunu sıkan ve şehit düşen Gazeteci Hasan Tahsin'in Konak'taki anıtı önünde toplanan kalabalık, sloganlar atarak burada da terörü lanetlemeyi sürdürdü. Gruptakiler bundan sonra da teröre karşı kenetleneceklerini belirterek, alandan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!