'Teröre inat esselamü aleyküm'

Güncelleme Tarihi:

Teröre inat esselamü aleyküm
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 20:47

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre inat ‘selamlaşma’ seferberliği başlattığını ilan ederek, “Hayattan koparmak isteyenlere rağmen özgüvenle sokağa çıkıp hayata karışalım. Gördüğümüz herkese esselamüaleyküm diyelim” çağrısı yaptı. Davutoğlu, partisinin dünkü Meclis grubunda şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

AYNI ALÇAKLAR AYNI ODAKLAR

“Son bir ayda terörün kanlı yüzü, coğrafya farkı gözetmeksizin kendini bir kez daha gösterdi. Ankara, İstanbul, Brüksel, Bağdat, şimdi de Lahor. Bu kanlı şebekeler, kıta, bölge, ülke, halk, etnik köken, din, kültür, coğrafya, otobüs durağı, cadde, havaalanı, stadyum, lunapark ayırımı yapmıyor. İsimleri, kimlikleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar, aynı alçaklardır. Onları bu cinayetlere azmettirenler de aynı odaklardır.
Terör örgütlerinin maskesi düştü. Esas meselesi ağaç, dershane, hak, hukuk olmayanlar, Cumhurbaşkanımıza, partimize, hükümetimize ve ülkemizin istikrarına saldırarak Türkiye’nin omurgasına ateş ediyorlar. Omurgamıza ateş edebilirler ama kalbimizi, zihnimizi işgal edemezler.

SOKAĞA ÇIKIN KUCAKLAŞIN

Haberin Devamı

Sakın ola ki evlerimize kapanmayalım. Onlar bizi hayattan koparmak istiyorlar, biz onlara rağmen hayata karışmalıyız. Herkes sokağa, caddeye, bulvara, meydana büyük bir özgüvenle çıkmalı ve kucaklaşmalıdır. Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi diye kimlik sormayalım. Milletten ve inançlarından kopanların ‘günaydın’a alternatif gördükleri için hafif tepeden baktıkları, köylü selamı gördükleri bu ‘esselamüaleyküm’ var ya; dünyanın, insanlık tarihinin gördüğü en güzel mesajdır. Teröre inat herkesi selamlaşma seferberliğine davet ediyorum. Güvenlik güçlerimiz bu selam için mücadele ediyor. Bu kudret elinin ötesinde, teröre gerçek darbeyi selamlaşmak vuracak. O teröristleri nasıl o şehirlerden söküp atıyorsak teröristlerin yakıp yıktığı şehirlerimizi de modern Moğollara, barbarlara inat yeniden inşa edeceğiz.

AHLAKSIZLIK KILIFI DEĞİL

Hiç kimse bu miletin Meclisi’nde belli sıfatları kullanarak, siyaset yapıyor görüntüsü altında, bu milletin çoluk çocuk demeden canına kasteden bir terör örgütünün sözcülüğünü yapamaz, yapamayacak. Dokunulmazlık ahlaksızlığın, vicdansızlığın, terör yandaşlığının kılıfı, mazereti olamaz. İpe un seren CHP’nin amacı siyasetçiyi tamamen güçsüz bırakacak bir vesayet rejiminin temellerini atmak. Biz buna da müsaade etmeyiz. ‘Türkiye’de herkesin dokunulmazlığı olacak ama siyaset tamamen korumasız olacak’ anlayışını kabul etmeyiz.”

Haberin Devamı

FUTBOLCU KIZLARDAN HAKKÂRİ KİLİMİ

HAKKÂRİ Kadın Futbol Takımı, dün Başbakan Davutoğlu’nun grup toplantısına konuk oldu. Futbolcu kızlar, Davutoğlu’na Hakkâri kilimi hediye etti. Davutoğlu da tek tek sohbet ettiği kızlara birer hediye verdi. Davutoğlu, partisine katılan Niğde’nin Yeşilgölçük Belediye Başkanı Hakkı Şengül ve Orhanlı Belediye Başkanı Ehan Polat ile Aksaray’ın MHP’li Bağlıkaya Belediye Başkanı Davut Çalışkan’a parti rozeti taktı. Şengül ve Polat’ın, partinin siyasi ahlakına uygun düşmeyen davranışları gerekçesiyle CHP’den ihraç edildikleri bildirildi. (Rıza ÖZEL / ANKARA)

DAVUTOĞLU: KILIÇDAROĞLU TERÖRLE MÜCADELEYE KÖSTEK OLUYOR

BAŞBAKAN Davutoğlu, grup toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle eleştirdi: “Kılıçdaroğlu, topluma güvensizlik duygusu aşılamaya çalışıyor. Aslında kendi psikolojisini yansıtıyor. Türkiye’yi zaaflar ülkesi olarak yansıtıyor ya, aslında aynaya bakıyor. Birlik içinde olacağımız yerde terörle mücadelemize köstek oluyor. CHP paralel yapıyla, marjinal silahlı sol örgütlerle ittifak yaparak sadece AK Parti’ye muhalefet yapmış olmuyor, aynı zamanda Türkiye’ye muhalefet yapıyor. Kılıçdaroğlu, ‘yeni CHP’ diyerek geldiği parti başkanlığında eski CHP’den bile geriye düşmüştür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!