Terör yayınına ceza

Güncelleme Tarihi:

Terör yayınına ceza
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

RTÜK, bir terör örgütünün bildirisini yayınlayan İstanbul Umut Radyo'nun yayınını 1 yıl süreyle durdurdu. BTV'nin de toplam 7 gün süreyle karartılması kararlaştırıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yasadışı bir terör örgütünün merkez komitesi bildirisini yayınlayan İstanbul Umut Radyo'nun yayınlarının 1 yıl süreyle durdurulmasını kararlaştırdı.

Üst Kurul'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, radyonun yayınları, ‘toplumu şiddet, terör ve etnik ayrımcılığa sevk eden ve toplumda nefret duyguları oluşturacak yayınlara imkan verilmemesi ilkesine’ aykırılıktan durduruldu.

RTÜK, ‘kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliği taşıyan’ yayın yasaklarına ilişkin maddeyi ve ‘aksi yargı kararıyla kesinleşmedikçe hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğine’ ilişkin hükmü 4 ayrı tarihteki yayınlarıyla ihlal eden BTV'nin yayınlarının da, bir kez 3 gün, bir kez 2 gün, iki kez de 1'er gün süreyle durdurulmasına karar verdi.

İstanbul Moral FM'in yayını 1 gün süreyle, İzmir Radyo Aktif'in yayını 15 gün süreyle durdurulacak. Elazığ Kanal E'nin yayınının da 1 gün süreyle durdurulmasına karar verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!