Terör operasyonunda öğretmenler tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Terör operasyonunda öğretmenler tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2009 15:20

İZMİR'in de aralarında bulunduğu 5 ilde jandarmanın başlattığı operasyonda, terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen zanlılardan 12'si öğretmen 14 kişi tutuklandı. Aralarında KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve kadın sekreteri Songül Morsümbül'ün de bulunduğu 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı'na giden ihbar mektubundaki, bir ilköğretim okulunda PKK propagandası yapıldığına yönelik bilgiler üzerine araştırma başlatılmıştı. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından İzmir, İstanbul, Manisa, Ankara ve Van'da eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş, baskınlarda aralarında bir müdür yardımcısı 20 öğretmen, iki hemşirenin de bulunduğu toplam 35 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların görev yaptıkları İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il merkezindeki ve köylerdeki 20 okulda, Eğitim- Sen Konak ve Karşıyaka şubelerinde, ayrıca 38 evde arama yapılmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASI

PKK'nın Türkiye meclisi yapılanmasının (KCK- Kürdistan Topluluklar Birliği) siyasi kanadında görev yaptıkları, İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen avukatlarıyla bağlantı kurarak verilen talimatlara göre faaliyetlerini yönlendirdikleri, Diyarbakır'da aynı kapsamda yapılan operasyonda tutuklanan kişilerle ilişkilerinin bulunduğu ileri sürülen zanlılardan, 5 öğretmen ile bir sağlık memuru ifadeleri alındıktan savcının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı


Sorguları tamamlanan 28 zanlı ise dün sabah saatlerinde terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla adliyeye sevkedildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetci mahkemeye sevkedilen 28 zanlıdan, aralarında biri Ankara'da görevli 12 öğretmen ile 2'si emekli memur, 14 kişi tutuklandı. Saat 03.30 sıralarında sonuçlanan mahkemede, KESK Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve kadın sekreteri Songül Morsümbül'ün de aralarında bulunduğu 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!