Terör merkezi TOBB binasında

Güncelleme Tarihi:

Terör merkezi TOBB binasında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 00:00

Terörle mücadelenin tek bir merkezden yürütülmesi amacıyla yeni kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın görev yapacağı bina bulundu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) eski binasını alan İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele müsteşarlığının bu binada hizmet vermesini kararlaştırdı.

Yasak odalar

Binada güvenlik önlemleri üst düzeyde olacak. Giriş çıkışların kontrolü için binanın tüm köşelerine kameralar yerleştirilecek. Bina içinde dolaşım da kontrollü olacak. Çalışanlar bile bazı odalara giremeyecekler. Müsteşar ve yardımcılarının bulunduğu kata görevliler bile özel manyetik kartlarla giriş yapabilecek. Müsteşarlık binasında, müsteşar ve iki yardımcısı ile birlikte 6 daire başkanı ve aralarında sosyolog, psikolog, antropolog, hukuk müşavirleri, mütercim, veri uzmanları, mühendis, uzman, çözümleyici ve istatistikçi kadrolarında da 85 olmak üzere toplam 94 personel görev yapacak. Müsteşarlığın operasyonel bir görevi olmayacak, karar vericilere alternatif sunacak politikalar oluşturulacak.

İşte görevler

Müsteşarlık, terörle mücadele alanında şu görevleri yerine getirecek:

Politika ve stratejiler belirlenmesine yönelik çalışmalar yürütmek ve bu politika ve stratejilerin uygulamasını izlemek.

Güvenlik kuruluşları ve istihbarat birimlerinden gelen stratejik istihbaratı değerlendirmek ve ilgili birimlerle paylaşmak.

Gerekli araştırma, analiz ve değerlendirme çalışmaları yapmak veya yaptırmak.

Güvenlik kuruluşlarına ve ilgili kurumlara stratejik bilgi desteği sağlamak ve bunlar arasında koordinasyonu temin etmek. Kamuoyunu bilgilendirmek ve halkla iletişimi sağlamak.

Uluslararası gelişmeleri Dışişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlarla işbirliği içinde izlemek ve değerlendirmek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!