Terör kurbanları 22 yıl sonra anıldı

Güncelleme Tarihi:

Terör kurbanları 22 yıl sonra anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2009 17:54

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ Köyünde 1987 yılında terör örgütü PKK mensuplarınca öldürülen 8 kişi törenle anıldı.

Uludere Kaymakamı Barbaros Baran, Ortabağ Köyünde düzenlenen törende, 22 yıl önce sivil vatandaşlara yönelik yapılan bombalı saldırıda 2'si çocuk, 4'ü kadın 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, insanlık suçu olan bu olayın terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Aradan geçen 22 yıla rağmen kaybedilen vatandaşların acısını yüreklerinde taşıdıklarını ifade eden Baran, şöyle konuştu:
“Temennimiz milletimizin bu insanlık ayıbını bir daha yaşamamasıdır. Terör, şiddet ve korku ile beslenmektedir. Ama binlerce yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan insanlarımızı korkutamayacaktır. Burada yaşanan katliama rağmen Ortabağ köylülerimizin teröre karşı gösterdiği duruş bunun en iyi örneğini teşkil etmektedir. Terörü yaratanlar iyi bilmelidirler ki bu alçak saldırı ve hain planlar ile asla emellerine ulaşamayacaklardır.”

Şırnak Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör de, terör örgütü PKK'nın vatandaşın en temel hakkı olan “yaşam hakkını” hiçe saydığı katliamları defalarca yaptığını söyledi.

Törende daha sonra Ortabağ Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerince 22 yıl önce 8 kişinin şehit edildiği olay canlandırıldı.

Törene, Uludere Kaymakamı Barbaros Baran, Şenoba Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Gülyazı Alay Komutanı Albay Mustafa Yiğit ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!