Terör genç gazeteci Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı

Güncelleme Tarihi:

Terör genç gazeteci Gülşen Yıldızı hayattan kopardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 09:27

Ankara'daki terör saldırısı 32 yaşındaki gazeteci Gülşen Yıldız'ı, iş çıkışı bindiği servis aracında yakalayarak hayattan aldı. Ankara Garı'nda meydana gelen patlama sonrasında çok ağlayan ve günlerce kendini toplayamayan Yıldız, saldırı sonrasında Facebook'taki profilini karartmış.

Haberin Devamı

Ankara'daki terör saldırısı, genç gazeteci Gülşen Yıldız'ı hayattan kopardı.  İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında dün saat 18.31'de meydana gelen bombalı saldırı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayınlar Dairesi'nde yaklaşık 4 yıldır gazeteci olarak çalışan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Yıldız'ı iş çıkışında yakaladı.               

Askeri araç yanında bununan bakanlık servisinde bulunanlar hafif şekilde yaralanırken, 32 yaşındaki Gülşen Yıldız hayatını kaybetti.

Terör genç gazeteci Gülşen Yıldızı hayattan kopardı

Gülşen Yıldız, Tarım TV'de haber ve röportajlar yapıyordu

"GARDAKİ SALDIRI SONRASINDA PROFİLİNİ KARARTMIŞTI"

Yıldız'ın iş arkadaşlarından Nigar Polat, yaşanılanlara halen inanamadığını belirterek, "Gülşen adı gibi sürekli güler ve herkese pozitif enerji verirdi. Onunla konuştuğumuzda rahatlardık, kimseye kızmaz, hep olumlu düşünmeye çalışırdı. Yufka gibi yüreği vardı. Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olan Ankara Garı'nda meydana gelen patlama sonrasında çok ağlamış ve günlerce kendini toplayamamıştı. Gardaki saldırı sonrasında profilini karartmıştı. Oysa bir gün terör onun da canını alacakmış" diye konuştu.

Polat, Yıldız'ın içindeki sevginin her zaman kendilerine güç verdiğini, hayatta en çok küçük yeğenini sevdiğini ve ona hediyeler aldığını söyledi. Hediyeleri henüz verme fırsatı bulamadığını anlatan Polat, "Yeğenine hayatı öğretecekti ama hikayesi yarım kaldı" dedi.

Haberin Devamı

Terör genç gazeteci Gülşen Yıldızı hayattan kopardı

"GÜLŞEN İLE İÇİMİZDEKİ ÇOCUK DA ÖLDÜ"

İsmini vermek istemeyen bir iş arkadaşı da Gülşen Yıldız'ın muhabirliği çok sevdiğini ve birkaç gün önce TRT'nin sınavlarına girdiğini ifade etti. Yıldız'ın sınav sonucu için çok heyecanlı olduğunu belirten iş arkadaşı, şunları kaydetti:

"TRT'nin sınavlarını kazanırsa bize yemek yedireceğini söylüyordu. Çalışma arkadaşlarımız içinde en hayat dolu olanımızdı. Etrafındakilere enerji verirdi. Onunla birlikte hepimiz öldük. Gülşen ile içimizdeki çocuk da öldü. Bu şok geçtiğinde eminim içimizdeki yara daha çok kanayacak. Hepimizin başı sağ olsun."

"GÜLŞEN'İ AMBULANSA BİZ TAŞIDIK"

Saldırı gerçekleştiğinde olay yerinde bulunduğunu, kendisinin de aynı bakanlıkta mühendis olarak görev yaptığını söyleyen arkadaşı, "Patlamanın nasıl olduğunu anlamadık bile. Her şey bir anda gerçekleşti. Patlama olduğunda ilk olarak 'Yaşıyor muyum' diye bakıp, ardından çevremi inceledim ve yaralılara yardım etmeye başladım. İlk gördüğüm de Gülşen oldu ve durumu ağırdı. Olay yerine ilk askeri ambulans geldi ve Gülşen'i ambulansa taşıdık. Kulağından kan geliyordu. Hala olay anı gözümün önünden gitmiyor" diye konuştu.               

Kahramanmaraşlı olduğu öğrenilen Gülşen Yıldız'ın cenazesi, Elbistan'da defnedilecek. 

Haberin Devamı

"MESAİ ARKADAŞIMIZ GÜLŞEN YILDIZ’I TERÖR SALDIRISINDA KAYBETTİK"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dünkü terör saldırısında hayatını kaybeden, Bakanlığımızın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Muhabiri Gülşen Yıldız için aşağıdaki açıklamayı yaptı:
"Ankara’nın merkezinde gerçekleştirilen bombalı saldırı, Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nda muhabir olarak görev yapan 33 yaşındaki Gülşen Yıldız’ı hayattan kopardı.

İnönü Bulvarı yakınında dün akşam saatlerinde askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen terör saldırısı, Web Tarım TV çalışanımız Gülşen Yıldız’ı, evine gitmek üzere bindiği servis aracında yakaladı. Terör saldırısının hemen ardından yaralı olarak ambulansla hastaneye kaldırılan evladımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Bakanlığımızın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi’nde 4 yıldır muhabir olarak görev yapan kardeşimiz, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuydu. Değerli çalışanımız Gülşen Yıldız için bugün, çalıştığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi’nde bir tören düzenlendi.  

Haberin Devamı

Törende mesai arkadaşları Gülşen için dua ederek, gözyaşları döktü. Evladımızın cenazesi, törenin ardından memleketi Elbistan’a gönderildi. Vefatıyla hepimizi üzüntüye boğan Gülşen Yıldız’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor; başta aileleri olmak üzere yakınlarının acılarını yürekten paylaşıyorum. Mekanları cennet olsun"

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!