'Terör Ankara'da alçakça saldırdı, lanetliyoruz bu saldırıyı'

Güncelleme Tarihi:

Terör Ankarada alçakça saldırdı, lanetliyoruz bu saldırıyı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 19:20

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Bu saldırılarda oluşan kayıplarımızdan çok acı duyuyoruz. Ama mücadele kararlılığımız daha da artıyor. Ülkemizi terörün teslim almasına müsaade etmeyeceğiz. Hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Terör dehşet ortamı oluşturmak istiyor. Başta medyamızın yayınları olmak üzere hepimiz terörün dehşetin yaymasını engellemeliyiz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: 'BU ÜLKE BU ACILARI HAKETMİYOR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada, terör saldırısını lanetlediğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik, bu akşam saatlerinde gerçekleyen terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacak; Türkiye Cumhuriyetimiz ve tüm vatandaşlarımız, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır. Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'nın merkezinde gerçekleşen terör saldırısının, tüm detaylarıyla aydınlatılması konusunda, kurumlarımızın üstlerine düşen görevi titizlikle yerine getireceklerine duyduğum inancı vurguluyor, bu alçak saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum"

Haberin Devamı

DEVLET BAHÇELİ'DEN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Devlet Mahallesi'ndeki bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, yazılı olarak yaptığı açıklamada, bombalı saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirterek "Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır" dedi.

MHP lideri Bahçeli, bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Türkiye çok ciddi bir terör saldırısıyla boğuşmaktadır. İnsanlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan teröristler, bu akşam saatlerinde Ankara Devlet Mahallesi'ni kana bulamışlardır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı yakınındaki askeri servis aracına düzenlenen hain saldırıda, ilk açıklamalara göre beş kardeşimiz hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştır. Vahim olay henüz çok yeni, acımız çok tazedir. Gelişmelerden dolayı Türk milleti kaygı içindedir. 10 Ekim 2015'de Ankara Tren Garı önünde yaşanan canlı bomba saldırısından sonra başkentimiz, devletimizin kalpgahı bir kez daha hedef alınmıştır. Türkiye topyekûn terörün, cinayet ve felaket emellerinin tehdidi altındadır. Bu olağanüstü durum açıkça düşmanlık ve barbarlıktır. Kim ne yaparsa yapsın, aziz milletimiz teröre boyun eğmeyecek, teslim olmayacaktır. Hiçbir cani, hiçbir katil, hiçbir terör örgütü ve bunları himaye eden yerli ve yabancı işbirlikçiler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti zalimlerin, insan canına kast eden alçakların oyununu bozacak güç ve kudrettedir. Ankara'daki bombalı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Bu canavarlığı yapanlarla birlikte arkasında duran karanlık cephenin teşhis ve deşifresinin yapılarak hak ettikleri cezayı almalarını bekliyorum. Hükümetten devletin tüm imkanlarını kullanarak teröristlerin ve destekçilerinin hakkından gelmesini samimiyetle istiyorum. Bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor; yaralılara ise acil şifa dileklerimi iletiyorum"

Haberin Devamı

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: 'ACIMASIZ SALDIRIYI KINIYORUM'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi. 

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim.

Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıyı kınadı. Bakan Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, millete başsağlığı ve sabır diledi. Bozdağ, "Terör saldırısını, saldıranları, saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum" ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN: 'LANETLİYORUZ' 

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ankara'daki patlama hakkında, "Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere; kim nasıl, ne şekilde yaptıysa, lanetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Elvan, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu Tasarısı'nın görüşüldüğü, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, milletvekillerinin, Ankara'daki patlamayla ilgili sorusunu yanıtladı. 

Patlama hakkında şu ana kadar net bir bilgi olmadığını belirten Elvan, "Ankara Valiliğinin 5 ölü olduğuna dair açıklaması var. Lanetliyoruz. Hele hele insan haklarıyla ilgili tasarıyı görüştüğümüz bir anda böyle bir patlamayla karşı karşıya kalmak çok üzücü. Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere; kim nasıl ne şekilde yaptıysa" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Elvan, patlama hakkında bilgi geldikçe bunları komisyonda paylaşacağını söyledi.

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ MOORE: 'KORKUNÇ BİR HABER'

İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore: Kızılay’dan korkunç bir haber. Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum.

VEYSEL EROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili, "Bir terör örgütü gerçekleştirdi diye duyum var" dedi.

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JOHN BASS: 'DERİN ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİM'

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass: Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının derin üzüntüsü ve şoku içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırıdan etkilenenlerledir.

Haberin Devamı

BAKAN ÇELİK: 'SALDIRI 78 MİLYONA YAPILMIŞTIR'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 'Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Saldırı 78 milyona yapılmıştır, herkesi yekvücut olmaya davet ediyorum' dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!