Terminatör baba katliam yaptı

Güncelleme Tarihi:

Terminatör baba katliam yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstemediği biriyle evlenen kızına öfkelenen baba, kızıyla birlikte damadını ve dünürlerini öldürdü, 1 kişiyi yaraladı. İzmir'de yaşanan inanılmaz vahşet sonrası intihar etmek isteyen baba, kurşunu bittiği için polis tarafından yakalandı.

Kızı, kendisinin istemediği birisine kaçıp evlendiği için öfke krizine giren 45 yaşındaki Yaşar Girgin, dün İzmir'de tam anlamıyla bir katliam yaptı.

Kızının kaçtığı eve barışmak bahanesiyle giden Yaşar Girgin, kızı 26 yaşındaki Gülcan, damadı 25 yaşındaki Ali Kahraman, damadının babası 59 yaşındaki Osman Kahraman ile annesi Hatice Kahraman'ı, baklava paketine sakladığı tabancayla kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Olayda, Kahraman ailesinin komşusu 70 yaşındaki Aysel Koldaş da ağır yaralandı. Yakalanan Yaşar Girgin'in olaydan sonra intihara teşebbüs ettiği, ancak mermisinin bitmesi nedeniyle başarılı olamadığı bildirildi.

İzmir'in Basmane Semti'nde otel işleten Kahraman Ailesi'nin oğulları Ali Kahraman, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde askerliğini yaparken tanıştığı Gülcan'a gönül verdi. 6 ay önce askerliği biten Ali Kahraman, ailesine kızı istetti, ancak Yaşar Girgin olumsuz yanıt verdi. Ali Kahraman, Gülcan'ı 1 ay önce kaçırıp, İzmir'e getirdi.

KAÇIP EVLENDİLER

Bir süre saklanan aşıklar Ali Kahraman'ın yakınlarının oturduğu Denizli'nin Bekilli İlçesi Bükrüce Köyü'nde 8 Eylül'de nikah yaptı. Bunun üzerine Yaşar Girgin ailesiyle İzmir'e gelip, kızı ve Ali Kahraman'la görüşüp geri döndü. İki ailenin telefon görüşmeleri sürdü, ancak barışma yolunda sağlıklı adım atılamadı. Yaşar Girgin, dün kızı Gülcan'ı telefonla arayarak, yeniden görüşmek üzere İzmir'e geleceğini söyledi. Dün sabah saat 07.30'da 24 yaşındaki kızı Nurcan'la otobüsle Devrek'ten İzmir'e gelen Yaşar Girgin'i, kızı Gülcan Kahraman ve damadı Ali Kahraman karşıladı.

BAKLAVA PAKETİNDE SİLAH

Kahraman çifti, konuklarını Kahramanlar 1411 sokaktaki 28 numaralı apartmandaki dairelerine getirdi. Yaşar Girgin, damadının isteği üzerine balkonda otururken, kızları Nurcan'la, Gülcan, kahvaltı hazırlamak için mutfağa geçti. Uzun süre balkonda yalnız oturan Yaşar Girgin'e, yanına gelen damadı Ali Kahraman iddiaya göre; ‘‘Neden geldin, bizi rahatsız etme’’ diyerek küfürler savurdu. Girgin de Devrek'ten getirdiği ve elinden hiç bırakmadığı baklava paketine gizlediği ruhsatsız tabancasını çıkarıp damadı Ali Kahraman'ı kurşun yağmuruna tuttu. Başından vurulan Ali Kahraman yere düşerken, koşup gelen babası ve annesi, balkondaki mermer parçalarını Yaşar Girgin'e atarak silahla ateş etmesini engellemeye çalıştı.

ŞARJÖRÜ DOLDURDU...

Çılgın baba, bu kez onların üstüne kurşun yağdırdı. Girgin, 7.65 mm. çapındaki tabancasının kurşunları bitince, şarjore hemen mermi doldurup tekrar ateşe başladı. Gözü dönen Girgin, kızı Gülcan'ı 4 kurşunla mutfak kapısında, kaçmaya çalışan Hatice Kahraman'ı holde, Osman Kahraman'ı da merdivenlerde vurdu. Bu arada 3'üncü katta oturan ve silah seslerini duyup kapıyı açan Göztepeli eski futbolcu Ekrem Koldaş'ın eşi Aysel Koldaş da seken kurşunlara sırtından hedef oldu.

Gülcan Kahraman'la, kayınpederi Osman Kahraman olay yerinde ölürken, çağrılan ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Ali Kahraman ile annesi Hatice kurtarılamadı. Koldaş ise Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Canavar baba: Kötü davrandılar

Olay sırasında dünürünün attığı mermer parçalarıyla başından yaralanan Yaşar Girgin, pişman olmadığını, namusunu temizlediğini söyledi. Devrek Orman İşletmesi'nde 25 yıldır şoförlük yapan Yaşar Girgin, barışmak istediği damadının ve ailesinin kendisine soğuk davrandığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Damadım Devrek'te askerlik yaparken kızımı İzmir'e kaçırdı. Bir ay önce de evlendiler. Kızımı vermek istememiştim, kaçırıldı, izini buldum. İki kez evlerine gittim, göstermediler. Kızıma telefonla yanına geleceğimi söylediğimde, kocasının ve ailesinin istemediğini belirtti. Buna rağmen yanıma küçük kızım Nurcan'ı da alarak geldim. Kızım ve damadım bizi garajda karşıladı. Evde bana soğuk davrandılar ve doğruca balkona çıkartıp orada oturttular. Yanıma gelmediler. Sebebini sorduğumda kızım Gülcan, 'Baba seni burda istemiyorlar' dedi. Bunun üzerine damadıma neden böyle yaptıklarını sorunca, hakaret etmeye, 'Seninle konuşacak birşeyim yok' demeye başladı. Kendimi kaybettim ve silahı alıp ateş etmeye başladım. Ali vurulunca diğerleri mermer parçasıyla saldırdı. Kendimi korumak için onlara da ateş ettim. Baba ve annesine de ateş ettim. Tekrar yukarı çıkıp kilitli kapıyı kırarak içerideki Gülcan'a ateş ettim. Tabancayı şakağıma dayadım, tetiği çektim, silah patlamadı. Gelen polislere teslim oldum. Pişman değilim.’’

Ruhsatsız silahı öldürdüğü dünürünün parasıyla almış

Kahraman Ailesi'nin yakınları, 4 kişinin katili Yaşar Girgin'i suçladı. Ailenin kızı istemesine rağmen baba Yaşar Girgin'in, Gülcan'ı başlık parasıyla başkasına vereceği için karşı çıktığını öne süren yakınları, ‘‘Baba olumsuz cevap verince Gülcan da sevdiği için Ali'yle kaçtı. Hemen nikah işlemlerini yaptılar. Ailenin diğer üyeleri evliliği onaylarken, baba Yaşar Girgin yine karşı çıkıyordu. Hatta son gelişinde Ali'nin babasından 300 milyon lira aldı. Bu parayla da silah alıp, onları vurdu. Baba Yaşar Girgin'in amacı aileden para sızdırmaktı’’ dediler.

İKİ KEZ EVLENDİ

İzmir'de katliam yapan Yaşar Girgin, ilk eşinden ayrıldıktan sonra, Devrek'te Fatime Girgin ile ikinci evliliğini yaptı. Yaşar Girgin'in ilk evliliğinden aralarında Gülcan ve Nurcan'ın da olduğu 4 çocuğunun, ikinci evliliğinden de 17 ve 19 yaşlarında biri kız iki çocuğu olduğu bildirildi.

Anne Girgin: Torunuma düğün yapacaktık

Girgin'in ikinci karısı, cinayetleri, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ne bağlı Yeniköy'de hha muhabirinden öğrenen 34 yaşındaki Fatime Girgin, şok geçirdi. Öz kızı gibi sevdiğini söylediği Gülcan'ın babası tarafından öldürüldüğünü öğrenince gözyaşları arasında evinin içinde kendini yere atan Fatime Girgin, kimseyle görüşmek istemedi. Devrek ilçe merkezindeki Orman İşletmesi Lojmanı'nda kalan Yaşar Girgin'ın 80 yaşındaki annesi Arife Girgin de acı haberle yıkıldı. Arife Girgin, ‘‘15 Ekim'de torunuma düğün yapacaktık. O yüzden de oğlumla küçük torunum İzmir'e gitti. Barışmıştık onlarla. Düğün hazırlıkları için giden oğlumun böyle birşey yapacağı aklımın ucundan geçmezdi. Bu evliliğe sadece oğlum Yaşar karşı çıkıyordu. Acı içindeyim’’ dedi.

İntihar etmek istedi

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, katliam yapan Yaşar Girgin'i merdivende otururken yakaladı. Cinayet sırasında tabancasını 2 kez doldurup boşaltan Girgin, intihar amacıyla silahı şakağına dayayıp tetiği çektiği, ancak mermisinin bitmesi nedeniyle bunu gerçekleştiremediği bildirildi. Girgin, polis ekibince gözaltına alındı. Olay yerinde 18 boş kovan bulundu.

Katliam şoku

Kahraman Ailesi'nin en küçük kızı Semra, olay sırasında evde olmadığı için ablası Sevda da odasında uyuduğu için katliamdan kurtuldu. Babasını, annesini ve ağabeyiyle yengesini kaybeden Sevda Kahraman, sinir krizleri geçirdi. Silah sesiyle uyanıp, dışarıya çıktığını tüm yakınlarını kanlar içinde bulan Sevda Kahraman, ‘‘Olanlara inanamıyorum. Ağabeyimle yengem birbirlerini seviyordu. Nikahlarını kıymışlar, düğünü de önümüzdeki hafta yapacaklardı. Yengemin ailesi olayı kabullenmesine rağmen, babası direniyordu. Buna rağmen ağabeyimle yengem garaja karşılamaya gitmişlerdi. Olay sırasında uyuyordum. Yoksa beni de öldürürdü’’ dedi.

Kardeşi gözleri önünde vuruldu

Olay sırasında kızkardeşiyle birlikte mutfakta kahvaltı hazırlayan Nurcan Girgin, olayın şokunu üzerinden atamadı. Silah sesleri üzerine mutfağın kapısına geldiklerini söyleyen Nurcan, ‘‘Babam ateş ediyordu. Gülcan kurşunlara hedef olup vuruldu. Babam çılgın gibiydi. Yanındaki baklava pakedini misafirliğe gittiğimiz için götürdüğünü düşünüyordum’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!