Terhisine 90 gün kala şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Terhisine 90 gün kala şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 10:48

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’nde düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın, memleketi Konya’nın Karapınar İlçesi’ne ateş düştü. Ala’nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Komando Çavuş Ramazan Emre Ala’nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Şehit Ala’nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala’nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nde çalışan kızı Aysun Ala’yı işe götürmek için Konya’ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala’nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

”OĞLUMUN ŞEHİT HABERİNİ DUYMAKTAN KORKUYORDUK

Kızı Aysun Ala’yı çalıştığı Toprak Mahsulleri Ofisi’ne götürürken, yolda oğlu Çavuş Ramazan Emre Ala’nın şehit olduğunu öğrenen baba Seyyar Ala, kızıyla birlikte eve döndü.

Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Garnizon Komutanı Topçu Albay Alı Ayhan Kızıl ve Müftü Hüseyin Gül, Seyyar Ala’ya taziyede bulundu. Her gün tedirgin halde oğlunun terhisi için gün saydıklarını anlatan Seyyar Ala, ”Hergün ölüp ölüp, diriliyorduk. Oğlumun şehit haberini duymaktan korkuyorduk. Ama vatan sağolsun. Yiğitimin canı sağolsun" dedi. Garnizon Komutanı Kızıl da, doktor eşliğinde Ala’yı sakinleştirmeye çalıştı. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, yakınları eve akın etti.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!