Terhisine 2 ay kala şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Terhisine 2 ay kala şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 14:57

Kuzey Irak’a yönelik kara harekatında şehit olan 5 askerden Jandarma Komando Er 21 yaşındaki Erkan Aslan’ın ailesi yasa boğdu. Terhisine 2 ay kalan oğlunun şehit olduğu haberini alan Hakkı Aslan, “Terhis olduktan sonra çalışıp, beni hacca gönderecekti” diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehit er Erkan Aslan'ın, Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’ne bağlı Balaban Köyü’ndeki baba ocağına ateş düştü. Baba Hakkı Aslan, oğlunun şehit olduğu haberini dün gece köylerine gelen Eğil Kaymakamı Memduh Tura ve Eğil İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burhanettin Erdoğan’dan aldı. Oğluyla en son 3 gün önce telefonla görüştüklerini belirten Aslan, “Vatan sağ olsun. 3 gün önce beni aramıştı. Telefonda bana, askerliğinin bitmesine 2 ay kaldığını ve gelip çalışarak beni hacca göndereceğini söylemişti” diye konuştu.

İki eşli Hakkı Aslan, 19 çocuğundan biri olan Siirt 3’üncü Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan Erkan Aslan’ın 3 gün önceki görüşmede babasına asker arkadaşları ile Kuzey Irak’a düzenlenecek kara harekatına katılacaklarını söylediğini belirtti. Aslan’ın şehit olduğu haberini alan yakınları da taziye için babaevine koştu. Şehidin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından köyündeki mezarlıkta toprağa verileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!