Tercih inadı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Tercih inadı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Üniversite adaylarının tercih formlarını okullara teslim etme süresi bugün sona eriyor. YÖK ve ÖSYM, tercih süresinin uzatılması konusundaki yoğun talepleri dün de dikkate almadı ve kararını değiştirmedi.

ÖSS'de Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlıklı veya Dil puanlarının herhangi birinden 105 ve daha fazla puan alan adaylar, kendilerine gönderilen ÖSYS Tercih Formu ve 1999 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki açıklamalar doğrultusunda tercihlerini yapacaklar.

ÖSS'de Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlıklı veya Dil puan türlerinin en az birinden 120 ve üstünde puan alanlar, 24 tercih yapabilecekler. ÖSS'de 105 ve 119.999 arasında puan alan adaylar ise yalnızca 2 yıllık ön lisans programları ile açıköğretim programlarından toplam 18 tercihte bulunabilecekler. Bu arada yurtta kalmak isteyen adaylar, Tercih Formu'nun arka yüzündeki YURTKUR Başvuru Formu'nu dolduracaklar.

Adaylar işlemlerini bitirdikten sonra, tercih formunu; kılavuz, tercih formu ve yerleştirme ücreti olan 3 milyon lirayı bankaya yatırdıklarını gösterir banka dekontuyla birlikte, lise veya dengi okul müdürlüklerinden birine ya da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine 300 bin lira ödeyerek teslim edecekler. Adayların hangi programa yerleştikleri 24 Ağustos'ta açıklanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!