Terbiyesizlik yapma artistlik yapma lan

Güncelleme Tarihi:

Terbiyesizlik yapma artistlik yapma lan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 00:00

Başbakan Erdoğan, dün partisinin Merkez İlçe Kongresi’nin yapıldığı salona gelişinde, kendisine "Çiftçinin hali ne olacak? Hangi yüzle geliyor buraya" diye bağıran vatandaşı yanına çağırdı. Erdoğan ve isminin Mustafa Kemal Öncel olduğunu söyleyen vatandaş arasında geçen diyalog şöyle gelişti:

Başbakan: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.

Kemal Öncel: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin.

Başbakan: Artistlik yapma.

Kemal Öncel: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.

Başbakan: İyi bir sanatçısın.

Kemal Öncel: Tarım bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
/images/100/0x0/55eaae9cf018fbb8f88ffe9d


Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma.

Kemal Öncel: Lan mı?

Başbakan: Evet.

Kemal Öncel: Lan mı? Canın sağ olsun.

Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?

Kemal Öncel: Ne zaman?

Başbakan: Şimdi.

Kemal Öncel: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? 2 senedir anamız ağlıyor.

Başbakan: Hadi ananı al git buradan.

Öncel, bu diyaloğun bitmesinin ardından polisler tarafından götürülürken de şunları söyledi:

"Lan diye hitap etme. Ayıp be! Kim vuruyor, kim vuruyor? Kolum ameliyatlı. 'Sayın Başbakan' diye hitap ettim, 'lan' diye hitap etti. Benim karşıma çıkacak güce sahip değil, hangi yüzle geldi buraya? Benim adım Mustafa Kemal Öncel. Takip edin, beni takip edin. Halkın sesi oldum."

BAŞKASI SÖYLEDİ
Haberin Devamı

Başbakanlık sözcüsü Akif Beki ise, "'Haydi ananı da al git', cümlesi kesinlikle Başbakana ait değildir" diye konuştu.

Başbakan sinirliydi korumalar tekmeledi

/images/100/0x0/55eaae9cf018fbb8f88ffe9f


BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın Mersin gezisi sırasında tartıştığı çiftçi Mustafa Kemal Öncel, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Nezaket kuralları çerçevesinde gittim, elini sıktım. Kıpkırmızı kesilmişti ve sinirli bir şekilde bana hakaret etti" dedi. Başbakan Erdoğan ile konuşurken korumalarının ayağını tekmelediğini belirten Öncel, daha sonra bir odada böbreğine yumruklar yediğini aktararak şöyle konuştu:

"Başbakan beni tanıyor. Daha önce üç kere de TBMM'de eylem yapmıştım. Nezaket kuralları çerçevesinde gittim, elini sıktım. "Başbakanım istediğimiz verimi alamıyoruz, anamız ağlıyor" dedim.

Kıpkırmızı kesilmişti ve çok sinirli bir şekilde bana hakaret etti. Ne zaman ki, lan diye konuşmaya başladı, kendisine hiç yakıştıramadım. Başbakanla konuşurken korumaları ayağımı tekmeliyordu. Normal götürülmem gereken karakola götürülmedim. Mersin polisi daha insaflıydı. Bir odaya çektiler bana en kötü küfürleri ettiler. Böbreğimin üstüne yumruklar attılar. Bu korumalardan ikisini tespit edip, savcılığa gittim. Ayaklarımı mahvettiler, şu anda ayakta duramıyorum."

Bunu hep yapıyor

Mustafa Kemal Öncel, daha önce 4 eyleme daha imza attı. Bunların ikisi Erdoğan ile ilgiliydi. Öncel 2004’te Erdoğan’a AKPGrubu’nda bağırdı. Daha sonra da Kuyluk Belediye Başkanı’nı şikayet etti. 17 Aralık 2005’te ise Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’e, "Çiftçiyi öldürdünüz" diye bağırmıştı. Öncel, 4 yıl önce de dönemin DYP Lideri Tansu Çiller’e, "Kuyluk Belediye Başkanı’nı görevinden alın" diye seslenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!