Terapistler Bergama'da toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Terapistler Bergamada toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2002 15:35

Bergama Belediyesi ve Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği işbirliğiyle her yıl düzenlenen Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi'nin 27'ncisi, yarın Bergama'da başlayacak.

Bergama Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, üç gün sürecek kongrede katılımcılar, tarihsel bir sağlık mekanı olan Asklepion'da su ve müzikle tedavi konusunda sağlanan gelişmeleri değerlendirecekler. Kongreye Avrupa, ABD ve Arjantin'den 10 bilim adamı olmak üzere 40 uzman katılacak.

Kongre süresince Asklepion'da kurulacak çadırlarda bilim adamları ''Psikodrama Liderinin Eğitimi'', ''Türk Toplumu'', ''Sosyopsikodrama'' başlıkları altında tartışma yapacak. Kongrenin açılış toplantısını, ''Aşkın Gerçeği'' konulu panel oluşturacak.

Bergama Belediye Başkanı Akif Ersezgin, Bergama'nın, bilim ve uygarlıkların beşiği olduğunu belirterek, ''Bu yöre, tarihte hep ilklere imza atmıştır. Yine sağlık alanında su, müzik ve telkin yoluyla ilk tedavi yöntemleri, Bergama'da bulunan sağlık merkezi Asklepion'da ortaya çıkmıştır. Her yıl düzenlenen Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi de Bergama'nın bilime günümüzde yaptığı katkılardan birini oluşturmaktadır'' dedi.

Tıp ve eczacılık rozetlerindeki yılanlı mermer sütun figürünün orijinalinin bulunduğu Asklepion, dünyada psikiyatri alanında tedavi görülen ilk hastane olarak kabul ediliyor.

Bergama Asklepionu'nda, ilk telkinle tedavinin yanı sıra müzik, tiyatro, spor, güneş, su ve çamur ile ilk doğal tedavi yöntemleri ile hekim Galenos'un uygulamalarıyla farmakolojinin temeli olan ilk bitkisel ilaçların kullanıldığı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!