Tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 02:00

Lanetliyorum

CUMHURBAŞKANI Ahmet Necdet Sezer: Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet ve ulus bütünlüğünü bozmaya evvelce olduğu gibi bugün de kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu konuyla ilgili, Genelkurmay Başkanlığımız, gerekli açıklamada bulunmuştur. Ülke ve ulus bütünlüğü konusunda, içeride veya dışarıda, kimse yanlış hesap yapmasın. Mersin’de, devletimizin ve onu oluşturan ulusumuzun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik ve bunun simgesi olan bayrağımızı yırtmaya yönelik davranışta bulunanları ve buna azmettirenleri en hafif sözcükle lanetliyorum.

Affedilemez

TBMM Başkanı Bülent Arınç: Bayrak hepimizin ortak değeridir. Mukaddes değerlerimizden birisidir. Bayrağa kasıtla yapılan bu küçültücü hareketin affedilmesi mümkün değildir. Bunu yapanların her şeyinden şüphe ederiz. İnanıyorum ki bu provokasyondur. Bu kutlamaları yapanlar dahi eminim ki böyle bir hakareti düşünmemişlerdir.

Alçaklık

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan: Bayrağımız; milletimizin, ortak tarihimizin, kültürümüzün bir simgesidir. Bayrağımızın üzerinde herhangi bir spekülasyona, farklı tasarruflara girilmesini, bayrağımıza yönelik bu tür çirkin ve alçakça yaklaşımlar içerisinde bulunulmasını, bu milletin birer ferdi ve evladı olarak hiçbir zaman kabul etmemiz mümkün değildir. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, benim yerime bir açıklama yaparak hükümetimizin bu konuda duyarsız kalmasının mümkün olmadığını ve yapılması gerekenlerin yapılacağını söyledi. Biz bunun için varız, bunun için bu yolda yürüyoruz, bayrağımıza laf ettirmeyiz.

Çapulculuk

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal: Bir milletin en önemli simgesi olan bayrağa yönelik bu tür saygısızlıklara göz yumulması mümkün değildir. Bayrak bir milletin şerefidir, onurudur. 70 milyonluk ülkenin şerefiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Türkiye’nin bir ilindeki bir meydanda yapılan çapulculuğa bakın. Aklından böyle şeyler geçirenler geçiremez olsunlar. Bunun yol açacağı ağır bedeller görülmelidir.

İç çatışmaya izin vermeyiz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar: DYP, Türkiye’yi iç çatışma içerisine sokmak isteyenlere karşı vardır. Türkiye’nin bayrağına, sadece 3-5 çapulcunun değil, dünyanın dahi saygısızlık etmesine müsaade etmeyiz. Ne olduğu belli olmayan bir grubun yaptıklarına DYP asla izin vermez. Türkiye bir bütündür bütün kalacaktır.

Toprak, yaprak bayrak önemli

TEMA Vakfı Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca: Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Üsküdar Amerikan Lisesi’nde söyleşi yapan Karaca, ‘Bizim için önemli 3 şey var; toprak, yaprak, bayrak. Doğamızı, topraklarımızı korumak ve çocuklarımızı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen bu tür etkinliklere ilgi bekliyorum’ dedi.

Kınıyoruz, o bayrak bizim de bayrağımız

MERSİN’deki Nevruz kutlamaları sırasında iki kişinin Türk Bayrağı’nı çiğnemesine tepki gösteren DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ‘Türk Bayrağı, bizim de bayrağımız’ dedi. Düzenlediği basın toplantısında Kürtler’in rotasını birlikte yaşamaktan yana koyduğunu anlatan Bakırhan, şunları söyledi: ‘Bu bayrak sadece Türkler’in değil, Kürtlerin de, bizim de bayrağımızdır. Bunu tartışma konusu yapmak yanlıştır. Partimiz bu konuda çok hassas. İki gencin eline o bayrağı kim verdi? Partimiz de bunu araştırıyor. Partimiz bunu kınıyor. Bu bir provokasyondur. Mersin’deki halklar bu provokasyonu iyi gördü ve bu provokasyon tutmayacak. Mersin’deki bu provokasyonu Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen çevreler yapmak istemiş olabilir. Son günlerde anti Kürtçülük yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Erzurum’da Türk bayrağıyla yürüyenlere sesleniyorum; Bu bayrağa en az onlar kadar sahip çıkıyoruz ve bu konuda hassasız. İki çocuğun yaptığı şey partimize mal edilemez.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!