Tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Tepkiler
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:40

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak: Bu siyasi bir karardır. Kürtler’e siyaset hakkı verilmiyor.

Haberin Devamı

Aysel TuÄŸluk: Büyük bir ÅŸaÅŸkınlıkla karşıladık. Acılar yaÅŸanmadan demokratik yollarla ve anayasal yollarla Meclis zemininde çözümünü saÄŸlanması için çabanın içerisinde bulunduk. Ben bu kararın siyasi olduÄŸunu düşünüyorum. Siyaset yolunu kapatıyor bu karar. Bu yolu kapatmak Türkiye’nin yararına deÄŸil.Â

DTP Eski Genel Başkanı Ahmet Türk: Haksız bir karar bu. Kürtlerin siyasete katılımını engelleyen bir karardır. Bu karar YSK’nın tek başına verdiği karar da değildir. Türkiye’de demokrasiyi engellemeye çalışan bir zihniyetin kararıdır. Demokratik siyaset Kürtler’e kapatılmaya çalışılıyor. Birçok hukukçu arkadaşlarımız değerlendirdi, YSK’ya gitti. Buna rağmen bu kararın çıkmasına hukuki mantık olarak bakmamak lazım. Seçime girmeme kararını da tartışacağız.

Haberin Devamı

BDP eski Grup Başkanvekili Bengi Yıldız: Bize siyaset yapma iznini verilmediği bir yerde AKP siyaset yapabileceğini düşünüyorsa gaflet içindedir. Evlerinden burunları dışarı çıkartamazlar. Bu karar açıkça Kürtler’e yönelik bir savaş kararıdır. Kürtler’i dağa çıkarma kararıdır. Bu ülkeyi yönetenler savaş kararı vermişlerse o karar başımızın üstündedir. ‘Kürtler’e savaşın’ deniliyorsa, Kürtler de savaşır. Bu kararı verenler bunu bilsin.

Sırrı Sakık: Hukuk devletinde böyle bir karar olmaz. Bu bir tasfiyedir, bunun adı demokrasi ve hukuk değil. Halka demokrasi zeminini kapatırsanız buradan barış, hukuk, huzur çıkmaz. Tam tersine kaos çıkar, bu ülkeyi kaosa kimsenin sürüklemeye hakkı yoktur.

Altan Tan: Çok açık net olarak şunu söylemek lazım, birileri Türkiye’nin hayrını istemiyor, Kürtler yasal siyaset yapmak istedikçe önleri kesiliyor, demokratik kanalları açık tutma ve meseleyi Ankara’da tutma işi sabote ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!