Tepeörenliler külliyeyi istedi

Güncelleme Tarihi:

Tepeörenliler külliyeyi istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tuzla-Orhanlı Beldesi'ne bağlı Tepeören Mahallesi halkı, vilayetin yaptırdığı referandumda komşu Orhanlı Beldesi'ne bağlanmak için neredeyse blok oy verdi. Sözkonusu mahalle burada Menzilciler tarafından yapılan dev külliye ile gündemde.

Orhanlı Beldesi'nin Tepeören Mahallesi'nde geçtiğimiz pazar günü Valilik kararıyla yapılan referandumdan mahallenin komşu Akfırat Beldesi'ne bağlanması kararı çıktı. Referanduma 825 seçmenden 632'si katıldı ve 548 kişi Akfırat'tan yana oy kullandı. Tepeören Köyü Bakanlar Kurulu kararıyla 18 Nisan seçimleriyle kurulan Orhanlı Belediyesi'ne bağlanmış fakat halk, arasında imza toplayarak Akfırat Beldesi'ne bağlanmak için İstanbul Valiliği'ne başvurmuştu. Dilekçeyi dikkate alan Vilayet de burada bir referandum yapılması kararı almıştı.

Sözkonusu mahallenin önemi ise burada Menzilciler adı verilen cemaat tarafından inşa edilen dev külliye. Orhanlı kaynakları Tepeören'deki bu kaynamanın altında da külliye olduğunu belirtiyor. Çünkü Orhanlı'nın ANAP'lı Belediye başkanı Cemil Ekşi göreve geldiği andan itibaren kaçak külliyeye karşı tavır koydu ve buraya devlet tarafından el konulup okul yapılmasını savundu.

AKİT'in yayını

Külliyenin bulunduğu Tepeören'deki referandum AKİT Gazetesi tarafından da sürekli gündemde tutuldu. AKİT Gazetesi'nde referandumun yapıldığı gün Hasan Karakaya imzalı yazıda Tepeören halkına şöyle sesleniliyordu:

‘‘Cemil Ekşi, hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan külliyeye el koyup orasını otele dönüştürme imkanına kavuşacak! O bina eğer otel olursa orada ne aşne-fişnelerin dönebileceğini varın siz hesap edin. Eksiltmeyin ve Ekşi'tmeyin oylarınızı. Yoksa fuhuştan şikayete hakkınız kalmaz.’’

Orhanlı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ise referandum sonuçları hakkında ‘‘Belediye başkanlarının görevi halka hizmettir, halkı bölmek, suni ayrımlar yaratmak çağdışı siyasetçilerin işi. Sözkonusu topraklar Ömerli Havzası'na çok yakın. Kaçak yapılaşmadan sadece Tepeören değil bütün İstanbul zarar görür’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!