TEOG sonuçları açıklandı! e-Okul’a tıkla, sorgula!

Güncelleme Tarihi:

TEOG sonuçları açıklandı e-Okul’a tıkla, sorgula
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 20:06

TEOG sınav sonuçları için sabırsızlanan öğrenciler için müjdeli haber sonunda geldi. Yüzbinlerce öğrencinin heyecanla beklediği TEOG sınav sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için haberimizdeki linki tıklayın, sonuçları anında öğrenin.

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında birinci döneme ait, 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen sınav sonuçları açıklandı. TEOG sonuçları, MEB'in resmi internet sitesi meb.gov.tr ve e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi e-okul.meb.gov.tr'de yer alıyor.  Öğrenciler, bilgileri sisteme girerek sınav sonuçlarını anında öğrenebilecek. TEOG sonuçlarını e-okul.meb.gov.tr'den öğrenmek isteyen veliler de e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak, TEOG sonuçlarını görebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) TEOG sınav sonuçları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlara değinildi: “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında birinci döneme ait ortak sınavlar 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

Bakanlığımız her yıl sınav takvimini ilan ederken hem öğrenci, öğretmen ve okul idaresince yapılması gereken iş ve işlemlerin zamanında gerçekleşmesini öngörmekte, hem de sınav sorularına yönelik itirazların hukuka uygun bir biçimde değerlendirilmesi için gerekli başvuru ve yargı sürecini dikkate almaktadır. 15 Ocak 2016 tarihi itibarıyla ivedi yargılamaya ilişkin süre tamamlanmıştır.

Türkiye genelinde ve yurt dışındaki 14 merkezde gerçekleştirilen sınavlara ilişkin sonuçlar, bugün saat 19.00 itibarıyla e- okul sistemine aktarılmıştır. Sonuçların tüm öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diler, süreçte katkısı olan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Öğrenciler ve veliler için büyük kolaylık sağlayan e-okul veli bilgilendirme sistemine (VBS) giriş yapmak oldukça basit. e-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-Okul uygulamasına giriş yapılması gerekiyor. Uygulamaya girdikten sonra açılan menünün üst bölümünde bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrenciye ait bilgiler giriliyor. Bu bölümün doldurulması için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarasının bilinmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra ekrandaki rakamlar yazan alana sistemde görülen rakamlar girildikten sonra giriş butonuna basılıyor. Böylece sisteme giriş sağlanıyor.

Haberin Devamı

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınavlarının birinci döneme ait sonuçları bugün açıklandı. İkinci dönem sınavlar ise 27-28 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016'da olacak. Sınav sonuçları Haziran’da açıklanacak.

TEOG SINAV SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!