TEOG ne zaman? 23-24 Kasım'da okullar tatil mi?

Güncelleme Tarihi:

TEOG ne zaman 23-24 Kasımda okullar tatil mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 09:27

TEOG sınavı için sayılı gün kaldı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş için yapılan sınavların tarihleri hem ebeveynler hem de öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Nihayet beklenen bilgi geldi, "TEOG ne zaman?" sorusuna yanıt geldi. Tarihlerin netleşmesiyle birlikte 23-24 Kasım'da okullar tatil mi? sorusu da gündeme geldi. İşte, TEOG günü ile ilgili ayrıntılar!

Haberin Devamı

TEOG sınav tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden yayınlandı. 8. sınıfların istedikleri liselere gidebilmek için girdiği TEOG 1. dönem sınavları hafta içerisinde yapılacak. Bu gelişmenin ardından hem veliler hem de öğrenciler, 23-24 Kasım'da okullar tatil mi? sorusuna yanıt aradı. Bu yılki TEOG sınavına dair tüm merak edilenler ve  23-24 Kasım'da okullar için verilen karar haberimizin detayında!

Bütün bir yıl boyuncu sınava hazırlanan öğrenciler, TEOG sınavının ilkine 23-24 Kasım'da girecek. 17-18 Aralık'ta mazeret sınavı yapılacak. İkinci dönem ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak. Mazeret sınavı ise 20-21 Mayıs 2017'de düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre , TEOG sınavının olduğu 2 gün 5, 6 ve 7. sınıflar için tatil olacak.

Haberin Devamı

TEOG sınavında öğrencilerin hangi derslerden sorumlu olacağı ve o dersten kaç soru sorulacağı da öğrencilerin bilgisine sunuldu. Yapılan açıklama göre; cumartesi günü 60, Pazar günü 60 soru, toplamda 120 soru sorulacak. Türkçe 20 Soru Matematik 20 Soru Fen ve Teknoloji 20 Soru İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük 20 Soru İngilizce 20 Soru Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 Soru yer alacak.

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

TEOG sınavına yapılacak itirazlar, sonuçların açıklandığı tarih itibariyle en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde yapılabiliyor. İtirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinde yer alan sınav itiraz bölümünden gerçekleştiriliyor.

SINAV SÜRESİ NE KADAR?

Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!