TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 17:49

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? Öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ediyor. TEOG sınav sonuçları ile ilgili son gelişmeler haberimizde.

Haberin Devamı

TEOG 2015-2016 eğitim-öğretim hayatı birinci dönem sınavları Ocak başında açıklanması bekleniyordu. Ancak sınav sonuçları ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Ortaokul sekizinci sınıfların girdiği TEOG sınavı 25 - 26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılmıştı. Öğrenciler bu sınav ile lise tercihlerini yapacağı için öğrencilerin sınav sonuçları önem taşıyor. Sınavın mazeret sınavı da 12 - 13 Aralık tarihlerinde yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)' in gerçekleştirdiği TEOG sınavı her sene iki dönem olarak gerçekleşiyor. Güz ve Bahar Dönemi olarak yapılan sınavlar, ikişer günü kapsamak üzere hafta sonlar olarak düzenleniyor.

2015 yılının son sınavlarından olan TEOG'da, 25 - 26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşmiş ve sonuçlarının Ocak 2016' da yapılması bekleniyor. Ocak ayına girdiğimiz şu günlerde sınav sonuçları ile ilgili henüz net bir bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARI NEREDEN DUYURULACAK ?

TEOG sınav dönemleri tamamlandıktan sonra ilerleyen günlerde mazeret sınavları gerçekleşiyor. Bu mazeret sınavlarının da tamamlanması ile birlikte o dönemin sınav takvimi sona eriyor.

Sınav sonuçları da sınav dönemleri tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı' nın resmi internet sitesi olan "meb.gov.tr" adresinden duyurulacak. Sitede yer alan "Sınavlar" başlığından duyurulara ulaşabileceksiniz.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

TEOG SINAVINDA YER ALAN KONULAR NELER ?

TEOG sınavına girecek öğrencileri çeşitli konulardan sorular bekliyor. Sınav soruları konularına göre iki güne dağıtılarak yapılıyor, o yüzden sınavlarda iki güne dağılarak gerçekleşiyor. Birinci gün yapılacak olan sınavda; Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi konuları yer alıyor. İkinci gün yapılacak sınavda ise; Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil dersleri bulunuyor.  Sınav süreleri de her sınav için 40 dakika olarak düzenleniyor. Ayrıca sınav aralarında 20 dakikalık molalar veriliyor.

2015 - 2016 TEOG SINAVI TAKVİMİ

Ortak Sınavlar Uygulama Takviminin Birinci Dönemi 25 - 26 Kasım 2015'de Mazeret Sınavı ise 12 - 13 Aralık 2015'te gerçekleşti. Sınav sonuçlarının açıklanması ise Ocak 2016' da yapılacak. İkinci Dönem sınav tarihleri ise 27 - 28 Nisan 2016'da yapılacak. Mazeret Sınavı da14 -15 Mayıs 2016' da gerçekleşecek. Sınav sonuçlarının ilanı ise Haziran 2016' da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!