TEOG 3. nakil sonuçları sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

TEOG 3. nakil sonuçları sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 09:08

TEOG nakil sonuçlarının sonuncusu olan 3. nakil sonuçları da açıklandı. Dün sabah saatlerinde erişime açılan TEOG sonuçları e-okul sistemi ve meb.gov.tr'de sorgulanabiliyor. TEOG 3. nakil sonuçları ve dahası haberimizde.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takviminde yer alan bilgilere göre 29 Ağustos- 2 Eylül arasında başvurusu yapılan TEOG 3.nakil sonuçları açıklandı. İşte merak ettiğiniz TEOG nakil sonuçları..

Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG üçüncü nakil dönemi sonuçları da  E-okul ve www.meb.gov.tr'de yayınlandı.

TEOG 3. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI TIKLA SORGULA

BAŞVURULAR 2 EYLÜL'DE SONA ERMİŞTİ

Üçüncü nakil dönemi için tercih başvuruları 29 Ağustos ve 2 Eylül'e kadar sürdü. 

Yerleştiği okuldan memnun olmayan veya tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyerek otomatik olarak kaydı açık liseye yapılan öğrencilere, nakil döneminde üç tercih hakkı veriliyor. Nakillerde il veya ilçe sınırlaması olmuyor. Uzmanlar, üç tercih hakkının verileceği nakil sürecinde adaylara, yüzdelik başarı dilimlerinin çok üzerindeki liselere girmelerinin oldukça düşük bir olasılık olduğunu hatırlatıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!