Teneke sobalar rağbette

Güncelleme Tarihi:

Teneke sobalar rağbette
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 10:09

Gaziantep Sobacılar Derneği Başkanı Aslan Hancıoğlu, havaların soğumasıyla 12-25 liradan sattıkları teneke sobaların özellikle dar gelirli vatandaşlardan ilgi gördüğünü söyledi.

Hancıoğlu, bir zamanların en gözde meslekleri arasında yer alan tenekeciliğin, son yıllarda hurda teneke kullanımının yaygınlaşmasıyla yeniden önem kazanmaya başladığını belirtti.

Son yıllarda, İstanbul'dan getirdikleri hurda tenekelerle yaptıkları soba, kova, mangal, şiş kabı, boru ve huni gibi malzemelere özellikle dar gelirlilerin ilgi gösterdiğini belirten Hancıoğlu, şöyle konuştu:

“Devir ekonomi devri. Günümüzde insanlar, ihtiyaçlarını en ucuz şekilde karşılayabilmenin yollarını arıyor. Biz de tenekeci esnafı olarak dar gelirlilere, ucuz fiyattan ürün sunabilmenin mücadelesini veriyoruz. İmalatçı esnafın sayısı günden güne azalmasına ve müşteri sıkıntısı yaşamamıza karşın, mesleğimizi sürdürüyoruz. Örneğin ben mesleğe 10 yaşında çırak olarak girdim. 20 yaşında usta oldum. Yaşım 65 ve 45 yıldan beri de usta olarak kendime ait iş yerimde mesleğimi yapıyorum.”

Hancıoğlu, havaların soğumasıyla fiyatı kalitesine 12-25 lira arasında değişen ve sadece odun yakılabilen teneke sobaların dar gelirliler tarafından tercih edildiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!