Tencere tavayla oy eylemi

Güncelleme Tarihi:

Tencere tavayla oy eylemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 00:49

KESİN olmayan referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’da bir taraftan sevinç gösterileri yaşanırken bir çok ilçede gruplar tencere tava çalarak protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

İstanbul’un bazı bölgelerinde vatandaşlar pencerelerinden tencere tava çalarak Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) ‘mühürsüz oy pusulası ve zarfı kararını’ protesto etti. Başta Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Sarıyer, Maltepe olmak üzere bir çok ilçede vatandaşlar çatal-kaşıkları tencere ve tavalara vurarak eylem yaptı.

Kadıköy, Bahariye Caddesi’nde toplanan 300 kişilik grup, “Kadıköy uyuma ‘Hayır’ına sahip çık”, “Bu daha başlangıç” şeklinde sloganlar atarak yürüyen grup Altıyol’a kadar tencere, tava çalarak geldi.  Beşiktaş’ta “Hayır kazandık” pankartı açan bir grup, “Beşiktaş uyuma oyuna sahip” sloganlarıyla yürüdü.

Emniyet mensupları Kadıköy başta olmak üzere kent genelinde geniş çaplı önlem aldı. AK Parti ve ‘evet’ yazan bayraklar taşıyanlar ise otomobilleriyle konvoy oluşturup tur attı. Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis izin vermedi, Kasımpaşa yönüne gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!