Temizlikçilikle baÅŸladı feribotlara kaptan oldu

Güncelleme Tarihi:

Temizlikçilikle başladı feribotlara kaptan oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 00:00

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) Adnan Menderes Hızlı Feribotu’nun ikinci kaptanı Hızır Güzel, denizciliğe güverte temizliği ile başladı. Denizciliğe başlamadan önce amatör olarak boksla uğraşan Hızır Kaptan, temizlik ve bakımıyla uğraştığı gemilerde şimdi kaptanlık yapıyor.

Haberin Devamı

Fransız Louis Dreyfus ÅŸirketinde güverte amiri olarak 10 yıl görev yapan Hızır Güzel, 1997’de Ä°DO’da gemici olarak girdi. Kaptanlık kursuna gidip Ä°TÃœ Denizcilik Yüksek Okulu’nun düzenlediÄŸi sınavı kazanarak kaptanlık ehliyeti alan Hızır Güzel, 10 yıldır Ä°DO’nun Adnan Menderes Hızlı Feribotu’nun ikinci kaptanı. DenizciliÄŸe baÅŸlamadan önce Rize Çaykur ve Belediye Spor’da 6 yıl amatör olarak boksla uÄŸraÅŸan Hızır Kaptan’ın, Türkiye Grup ÅžampiyonluÄŸu da var. DenizciliÄŸin kendisi için bir tutku olduÄŸunu belirten Hızır Gürel, ÅŸunları anlatıyor:Â

"Fransa’dan dönme planları yaparken İDO’nun personel aradığını öğrendim ve başvuruda bulundum. 1997’de İDO’da geminin temizlik ve bakım işleriyle uğraşan gemici olarak göreve başladım. Yeni feribotlar alınıyordu ve kaptana ihtiyaç vardı. Bu arada kaptanlık kurslarına gittim ve İTÜ Denizcilik Yüksek Okulu’nun düzenlediği sınavı kazanarak ikinci kaptan oldum. Adnan Menderes Hızlı Feribot’unda ikinci kaptanlığa başladım."

VIP salonundaki kedi

Haberin Devamı

İDO gemilerinin güvenlik açısından dünyanın en son teknolojiye sahip olduklarını belirten Hızır Güzel, yaşadığı en ilginç olayı da şöyle anlattı: "Hayvanları, alt katta kafeslerde tutuyoruz. Ancak bir yolcumuz, kafes içindeki kedisiyle birlikte gemiye binmiş. Diğer yolcular kediden rahatsız olunca, tartışma çıktı. Yolcu, kedisine de bilet aldığını gösterince, yapacak bir şeyimiz kalmadı. Çareyi, kediyi, boş olan VIP Salonu’na koymakta bulduk. Yani kedi VIP yolculuk yaptı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!