Temizlik başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Temizlik başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

5 Haziran Dünya Çevre Günü birçok ilçede temizlik kampanyalarıyla kutlanıyor.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilçe belediyeleri temizlik kampanyaları başlatıyor. Çevre temizliğinde halk desteğini kazanabilmek amacıyla düzenlenen kampanyalara yer yer sanatçılar da destek veriyor.

Bu çalışmalardan en kapsamlısı uzun süredir hazırlıklarını sürdüren Eminönü Belediyesi'nin ‘‘Eminönü'nü Kirletme Kampanyası''. Kampanya bugün saat 12:00'de Eminönü Meydanı'ndan bir yürüyüşle başlayacak. Vapur iskeleleri önünden başlayacak yürüyüşe aralarında sanatçıların, bilimadamlarının ve sporcuların da bulunacağı geniş bir katılımın olması bekleniyor. Kampanya 6 Haziran saat 13:00'te sanatçı Füsun Önal'ın ‘‘Kirlenen sevgi dünyası'' adlı söyleşisi ve 15:00'te komedyen Yalçın Özden'in gösterisinin ardından, 7 Haziran Çarşamba günü saat 13:00'te Prof. Dr. Orhan Kural'ın KKM'de ‘‘Yaşanabilir bir çevre için elele'' adlı konferansıyla sürecek. 8 Haziran'da sevenleriyle ikinci bir söyleşi yapacak olan Füsun Önal, kampanya çerçevesinde okul öğrencilerine de çevre konulu seminerler verecek.

Beykoz’da kokteyl

Beykoz Belediyesi Dünya Çevre Günü'nü saat 19:00'da düzenleyeceği bir kokteylle kutlacak. Av köşkündeki kokteylde Beykoz'da çevreyi koruyan 10 sanayi kuruluşuna Başkan Alaattin Köseler plaket verecek. Küçükçekmece Belediyesi ise 2 Haziran'da hava muhalefeti nedeniyle ertelediği temizlik kampanyasını Başkan Halidun Özbatur'un startıyla 23 mahallede başlatıyor. TEMA, Korozo Ambalaj gibi kuruluşların desteğiyle sürecek kampanya, Fevzi çakmak Mahallesi'nde Tam Yarar Sitesi'nde başlayacak. Önce tüm sokaklar süpürülecek, kaldırımlar boyanacak ve yeşillendirmenin ardından Fevzi Çakmak Mahallesi örnek mahalle ilan edilecek. Özbatur, el broşürlerinin dağıtılacağı, seminerlerin düzenleneceği ve halk konserlerinin yer alacağı kampanyanın Küçükçekmece örnek ilçe olana kadar kesintisiz süreceğini söylüyor.

Bakırköy Belediyesi ‘‘Gönüllü Çevreciler Grubu'' ile işbirliği halinde Atatürk Arboretumu'na bir gezi ve ilçe kıyılarında bir tekne turu düzenledi. Belediye yetkilileri bu gezilere çevreye duyarlı bütün Bakırköylüleri davet ediyor.

Şişli Belediyesi Dünya Çevre Haftası'na erken girdi. İlçe genelinde gönüllü kadın timleriyle düzenlenen süpürme kampanyasının ardından 3 Haziran'da Halil Rıfat Paşa Parkı'nda düzenlenen etkinlikte ağaç dikiminin yanısıra çocuklarda çevre bilincini geliştirmek için çevre konulu çocuk tiyatroları, şiir dinletileri ve dans gösterileri yer aldı.

Bağcılar, Çevre Haftası'na Tavukçu Deresi'nde düzenlenen halk koşusuyla girdi. Hafta dolayısıyla 6 Haziran'da Kirazlı Caddesi'nde örnek temizlik çalışması ve fidan dağıtımı yapılacak. Halk koşusunu kaçıranlar için belediyenin 10 Haziran'da yine Tavukçu Deresi'nde bir bisiklet yarışması var.

Beşiktaş Belediyesi'nin ise yurtdışından minik konukları var. Belediyenin girişimiyle biraraya gelen Türk ve yabancı çocuklar elele vererek ilçede temizlik yapacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!