TEM'de durdurulan minibüste 57 kilo eroin

Güncelleme Tarihi:

TEMde durdurulan minibüste 57 kilo eroin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 13:17

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM yolunun İzmit yakınlarındaki Gültepe Rampası geçişinde İstanbul yönüne giden bir minibüsü durdurdu. Minibüsün gizli bölmelerine yerleştirilmiş 57.5 kilo eroini, daha önce de birçok kez uyuşturucu bulan ‘Golyad’ ve ‘Körfez’ adlı eğitimli polis köpekleri buldu.

Haberin Devamı

Kaçakçılık Şubesi ekipleri, Türkiye'nin doğusundaki bir ilden İstanbul'a uyuşturucu sevk edilmekte olduğunu ihbarını aldı. Ekipler, TEM'i Gültepe Rampası geçişinde önlem alarak plakası açıklanmayan bir minübüsü durdurdu.

Daha önce bölgedeki birçok uyuşturucu operasyonunda kullanılan köpekleri ‘Golyad’ ve ‘Körfez’, minibüste arama yaptı. Köpekler, minibüsün altında yapılan özel bölmeye tepki verdi. Ekipler bölmeyi açtıklarında 57.5 kilo saf eroinle karşılaştı.

Polis, daha önce de kaçakçılık ve rüşvet suçlarından sabıkası olduğu belirlenen 35 yaşındaki Lokman Tarlan'ı gözaltına aldı. Uyuşturucuların İstanbul'dan da Avrupa ülkelerine gönderilmesinin planlandığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!