Telsize kafa atmış

Güncelleme Tarihi:

Telsize kafa atmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2012 00:00

Ankara’da karşıdan karşıya geçen karı-koca, bir polis otosunun geri geri giderek kendilerine çarptığını, ikaz edince de polisin biber gazı sıkıp telsizle vurduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. Polis ise yaşanan olayı “Kafasını telsize çarptı” diye kayda geçirdi.

Haberin Devamı

Evrim ve Banu Lüleci çifti, cumartesi günü saat 18.30 sıralarında Kızılay Mithat Paşa Caddesi’nde bulunan köprünün altından karşıya geçmek istedi. O sırada geri geri gelen polis otomobili, önce Evrim Lüleci’ye daha sonra 5 aylık hamile eşi Banu Lüleci’ye (38) çarptı. Evrim Lüleci, otomobilin arka camına eliyle vurarak, uyarıda bulundu. Otomobil geri geri gelmeye devam edince Lüleci, bu defa yan cama eliyle vurdu. Araçtan inen polislerden A.D., “Devletin malına niye zarar veriyorsun?” diyerek Evrim Lüleci ile tartıştı. Olay, Evrim Lüleci’nin anlatımı ile ifade tutanağına özetle şöyle yansıdı:

Önce biber gazı sıktı

“Bunun üzerine, polis memuru benim yakama yapıştı ve itekledi. Benim de polis memuruna yönelik sözlü tepkim oldu. Polis memuru, ‘Sen nasıl devletin polisine mukavemet edersin?’ diye bağırdı ve vurdu. Ben de kendisini ittim. Be sefer de aynı polis, benim yüzüme biber gazı sıktı. Ben kaçarak orada bulunan GSM bayiine girdim. Burada yüzümü yıkadım. Gözüm açıldıktan sonra polis yine yanıma geldi. Bu sırada diğer polis memuru, bana saldıran polisi tutuyordu.”

Sonra telsizle vurdu

“Beni de polis otomobiline bindirirlerken, A.D. adlı polis, diğerinin yanından kurtuldu. Yanıma gelerek, başıma birkaç kez telsizle vurdu. Daha sonra, otomobile bindik. A.D. şahitlik yapmak isteyenleri korkutarak, Çankaya Polis Merkezi’ne gelmelerini engelledi. Eşim otomobilin önündeydi, 5 dakika bekledik. Eşimin hamile olduğunu, hastaneye götürmelerini söyledim. Polis memuru A.D. ‘Seni hastaneye götürmeyeceğim, nezarete bir gidelim, seninle görüşeceğiz’ dedi. Merkeze gittiğimizde, eşim fenalaştı. Tesadüfen bizi gören rütbeli bir karakol amiri polislere ‘Bunların burada ne işi var? Çabuk hastaneye gönderin’ demesi üzerine ambulansla hastaneye gönderildik.”

Haberin Devamı

POLİS memuru A.D.’den şikâyetçi olan çiftin avukatı Hasan Canbolat, önceki gün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Canbolat, polisin, “Evrim Lüleci’nin kafasını telsize çarparak yaralandığı şeklinde tutanak düzenlediğini” belirterek “Böyle bir tutanak tutulması bile suç” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!