Telsim bu hafta Vodafone'a devrediliyor

Güncelleme Tarihi:

Telsim bu hafta Vodafonea devrediliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2006 16:03

Telsim'in, bu hafta İngiliz telekomünikasyon şirketi Vodafone'a devredilmesi planlanıyor.

Danıştay kararının ardından Telekomünikasyon Kurumu ve Fon Kurulu'ndan da bu hafta içerisinde onay çıkması bekleniyor. Devir teslim öncesi Vodafone'un ihale bedeli olan 4 milyar 550 milyon doları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) peşin ödemesi gerekiyor.
Söz konusu işlemlerin tamamlanmasıyla Telsim'in Vodafone'a devrinin de bu hafta içerisinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, geçen hafta AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta Telekomünikasyon Kurumu ve Fon Kurulu onayı ile diğer formalitelerin bitmesini umduklarını ifade ederek, “Süreci noktalamayı ve devri gerçekleştirmeyi umuyoruz. Önümüzdeki hafta bu işlemleri bitirebileceğimizi ve Telsim'in devir teslimi gerçekleştirilecek diye umut ediyorum” diye konuşmuştu.
TMSF Başkan Yardımcısı ve Telsim Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tunç da 25 Mayıs Perşembe günü İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında devri anons edeceklerini bildirdi.
TMSF tarafından 13 Aralık'ta 2 milyar 804 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Telsim'in ihalesinde, en yüksek teklif 4 milyar 550 milyon dolar ile Vodafone tarafından verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!