Telekulak skandalı buz dağının görünen ucu

Güncelleme Tarihi:

Telekulak skandalı buz dağının görünen ucu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 10:32

Ünlü İngiliz aktör Hugh Grant, ülkesini sarsan telekulak skandalında şu ana kadar ortaya çıkanların sadece “buz dağının tepesi” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Grant, yolsuzluğa batmış polislerin, ünlüler hakkındaki olaylarda gazetecilere haber verdiğini ve ünlülerin polis olay yerine varmadan basın tarafından mağdur duruma düşürüldüğünü iddia etti.

 

İNGİLTERE'Yİ SARSAN TELEKULAK SKANDALI / FOTO ANALİZ

 

Independent’a konuşan Grant, kendi tecrübelerine dayanarak, “geçmişte bir suç ihbarı yaptıktan sonra kapısını çalan ilk kişinin bir bulvar gazetesi muhabiri olduğunu” anlattı. Grant, telekulak skandalını soruşturan Yargıç Brian Leveson tarafından mahkemeye çağrılması durumunda elindeki delilleri sunacağını da sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

Başbakan David Cameron ile telekulak skandalı hakkında yapacağı görüşmeden önce açıklamalarda bulunan Grant, “daha telekulak skandalı patlak vermeden önce polis ve bulvar gazetesi muhabirleri arasındaki ilişkiden şüphelenmeye başladığını” belirtti.

 

“POLİSLE GAZETELERİN İLİŞKİSİ ORTAYA ÇIKSIN”

Grant, “Bir hırsızlık veya başka bir şeyden dolayı ne zaman polisi arasanız, kapınızı ilk çalacak kişinin bir  muhabir olacağını bilirdiniz…. Yıllarca böyle durumlar yaşadığımızda, polisi arayıp aramamak konusunda iki defa düşünürdük. Yargıç Leveson’un bulvar gazeteleriyle polis arasındaki tüm ilişkiyi ortaya çıkarmasını istiyorum çünkü şu ana kadar sadece yaşananların yüzeyini ortaya çıkardık” dedi.

 

İngiliz aktör ayrıca, politikacılar ve telekulak skandalının merkezindeki News Corp.’un sahibi David Murdoch arasında daha yakın bir ilişki olduğuna inandığını belirtti. Grant, “Daha fazla şey öğrendikçe Başbakan’ın da Murdoch’la olan ilişkisinin gerçek yüzünü öğreneceğiz” yorumunu yaptı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!