Telekom'a yurt içinden altı kat talep geldi

Güncelleme Tarihi:

Telekoma yurt içinden altı kat talep geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 17:56

Türk Telekom’daki yüzde 15 kamu hissesinin halka arzı kapsamında 28, 29 ve 30 Nisan'da yapılan ön talep toplama sürecinde yurt içi yatırımcılardan 4 milyar dolarla kendilerine ayrılan miktarın altı katı talep geldi. Yurt içinden gelen talep miktarı toplam arz tutarının da 2 katı düzeyinde gerçekleşti.

Türk Telekom’da halka arz edilen Hazine'ye ait 525 milyon YTL nominal değerdeki yüzde 15 hissenin yüzde 35’i yurt içi yatırımcılara, yüzde 65’i de yabancı yatırımcılara tahsis edilmişti. Yurt içi yatırımcılardan ön talep toplama işlemi tamamlanırken, yabancılar için ön talep dönemi devam ediyor. 

Halka arzda yurt içine tahsis edilen yüzde 35’lik bölümün yüzde 30'u Türk Telekom ve PTT çalışanlarına ve küçük tasarruf sahiplerine, yüzde 3'ü alım gücü yüksek bireysel yatırımcılara ve yüzde 2’si dei yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrılmıştı.

Halka arzda fiyat aralığı olarak 3,90-4,70 YTL belirlenmişti. Ön talep miktarının yüksek çıkması dolayısıyla halka arzın tavan fiyat olan 4.70 YTL düzeyinden gerçekleşeceği belirtiliyor.

Halka arz kapsamında kesin talep toplama dönemi ise SPK'nın onayının ardından 7-8-9 Mayıs olarak öngörülüyor. Halka arz yoluyla satışa sunulan hisselerin İMKB Yönetim Kurulunun onayının ardından 15 Mayıs'tan itibaren İMKB'de işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!