Telefon gaspçısına 36 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Telefon gaspçısına 36 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 11:00

İZMİR'in Yenişehir semtinde 3 yıl önce, durdurduğu otomobildeki 5 kişiden 3'ünü tabancayla tehdit edip, cep telefonları ve paralarını gasp ettiği iddiasıyla yargılanan Özgür Baharlı, 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan sanık hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Olay, 30 Nisan 2005'te 1183 Sokak'ta meydana geldi. Yanında arkadaşları Mehmet Barmak, Ulaş Barmak, Süleyman Dal ve Ramazan Korkmaz bulunan Tolga Özükan, yönetimindeki otomobille sokaktan geçmek istedi. Bu sırada motosikletle otomobilin önüne kesen Özgür Baharlı, araçta bulunanlara esrar isteyip istemediklerini sordu. Otomobildekiler uyuşturucu madde istemediklerini, araca otogaz almaya gittiklerini söyledi. Buna sinirlenen Özgür Baharlı, tabancasını çıkarıp Tolga Özükan, Mehmet Barmak ve Ulaş Barmak'ın üzerinde bulunan cep telefonları ile bir miktar paralarını aldı. Polise başvuran 3 kişi şikayetçi oldu.
Polis, olaydan 6 ay sonra birçok suçtan sabıkalı Özgür Baharlı'yı yakaladı. Tutuklanan Özgür Baharlı hakkında İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gasp suçundan dava açıldı. Baharlı, dava devam ederken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan son duruşmaya şikayetçi olan 3 kişi ile tarafların avukatları katıldı, Baharlı ise gelmedi. Mağdurlar, olayın nasıl yaşandığını anlatıp, sanıktan şikayetçi olduklarını yineledi. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan Özgür Baharlı'yı 3 ayrı gasp suçundan dolayı ayrı ayrı 12'şer yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırdı, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkardı. Polis, gıyabi tutuklama kararı üzerine her yerde Özgür Baharlı'yı aramaya başladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!