Tekzip metni

Güncelleme Tarihi:

Tekzip metni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

Hürriyet Gazetesi’nin 11 Kasım 2005 tarihli nüshasının 29. sayfasında "İhbarcı profesör şarap dersini okutmamış" başlığıyla şahsımla ilgili gerçek dışı isnatlar taşıyan ve şeref ve haysiyetime dokunan bir haber yayınlanmıştır.

Esasen, ayrıca tekzip ettiği Hürriyet Gazetesi’nin 10 Kasım 2005 tarihli nüshasında yayınlanan Y.Y.Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın’ın tutuklanmasına, yaptığım ihbarlarla benim sebep olduğum haber ve yazıların bir devamı niteliğindeki bu yazı da tümüyle gerçeğe aykırıdır.

Haberde benim eski rektör Prof. Dr. Cengiz Andiç hakkında rektör olmasını engellemek için "çok içki içtiği" yönünde bir dedikodu yaydığım öne sürülmüştür. Haberin devamında da Prof. Dr. Tümer Araz’a atfen "Andiç hakkında rektörlüğünü engellemek için içtiği dedikodusunu yaydı... Duydum ki şarap dersini okutmamış" ifadeleri yer almaktadır.

Bana atfen söylenen bu ifadeler tümüyle gerçek dışıdır. Ben yukarıda yazılı şekilde bir açıklama yapmadım. İlgili kişiler hakkında dedikodu veya söylenti çıkarmadım.

Benim Anabilim Dalım Süt Teknolojisi’dir. Bu yüzden şarapla ilgili akademik anlamda hiçbir bilimsel ders vermem söz konusu olmadığı gibi, şarapla ilgili bilimsel bir çalışmam da yoktur. Çünkü ihtisas alanıma girmemektedir. Dolayısıyla bu ifadeler tamamen gerçek dışıdır.

Prof. Dr. Nurhan AKYÜZ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!