Tekstil fabrikasında uyuşturucu üretimi

Güncelleme Tarihi:

Tekstil fabrikasında uyuşturucu üretimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 12:56

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil ve iplik fabrikasına düzenlenen operasyonda, uyuşturucu madde üretilen bir imalathane ortaya çıkarıldı. Aralarında bir kimya profesörünün de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde, Sedat Ç'ye ait tekstil fabrikasında uyuşturucu madde imalatı yapıldığı ihbarı üzerine, fabrikaya operasyon düzenledi.

Güvenlik kuvvetleri ve narkotik köpekleri tarafından yapılan aramada, fabrikada sabun imalatı yapılan bölümde, captagon ve ecstacy hap yapımında kullanılan 50 kilogram amfetamin, 150 litre asit anhidrit, 80 litre benzol ve ısıtma kazanları ele geçirildi.

Jandarma ekipleri, tekstil fabrikasına ek olarak yapıldığı belirlenen sabun imalathanesinde, İstanbul'daki bir üniversiteden ayrılan kimya profesörü İsmail Hakkı B, fabrika sahibi Sedat Ç. ile M.K.Ö. ve M.Ö'yü suçüstü yakalayarak, gözaltına aldı.

Yetkililer, tekstil fabrikasında uyuşturucu imal edilmesinin çok ”ilginç bir yöntem” olduğunu, uyuşturucu madde imal edilen makinelerin son sistem teknoloji ürünü olduğunun belirlendiğini kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!