Tekrar hapse döndü

Güncelleme Tarihi:

Tekrar hapse döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2011 00:00

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturması kapsamında, tutuklu bulunduğu cezaevinden yer gösterme işlemi için çıkarılan Ayhan Çarkın, tekrar cezaevine getirildi.

İstanbul’da faili meçhul cinayetlere ilişkin yer gösterme işleminin sona ermesinin ardından Çarkın, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek, Ankara 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na getirildi. Çarkın’ın Avukatı Gülay Koçyiğit, müvekkiliyle henüz görüşme fırsatı bulamadığını belirterek, “Yer gösterme işlemini tamamlayan müvekkilim, bugün (dün) sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek tutuklu bulunduğu cezaevine getirildi” dedi.
En huzurlu mahkûm benim
İstanbul’da 1992 ve 1995 yıllarında kaybolan Ayhan ve Ali Efeoğlu hakkındaki itiraflar üzerine, Efeoğlu Ailesi’nin avukatı Mustafa Yağcı, Çarkın’la cezaevinde görüştüğünü söyledi. Dün 8 polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunan Yağcı, “Çarkın bana dünyanın en huzurlu mahkûmu olduğunu söyledi” dedi. Suç duyurusunda bulunduğu kişilerin sayısının artabileceğini belirten avukat Yağcı, bu davada zamanaşımının 15 yıl değil 20 yıl olması için başvurduğunu da anlattı.
Şahin’in tutuklanmasına ret
Faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturmada tutukluyken, nöbetçi hâkimlikçe tahliye edilen özel harekâtçılar İbrahim Şahin, Enver Ulu, Ayhan Akça, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Uğur Şahin ve Ahmet Demirel’in yeniden tutuklanması için yapılan itiraz, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildi. Ancak heyet, şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!