Teknoseksüellere yaz oyuncakları

Güncelleme Tarihi:

Teknoseksüellere yaz oyuncakları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

En popüler teknolojik oyuncakların iki önemli ortak özelliği var: Taşınabilirlik ve tasarım! Boyutları küçüldükçe ekranlar büyüdü, işlev sayısı arttı. İşyerinde, yolda, tatilde, okulda, seyahatte, evde, her yerde yanımızda olmasından mutluluk duyduğumuz modern zaman oyuncakları zarif, pahalı ve gözalıcı tasarımlarıyla birer statü sembolü haline geldi.

Bu ürünlerden hiçbiri pahalı taşlarla süslenmiş veya altın kaplamış değil. Onlara değerini veren unsurlar ise yaratıcı tasarımları, zengin işlevleri ve markalarının verdiği güven. Bu yazın en moda teknolojik ürünlerinin fiyatları da göz alıyor. Tabii bu durum, içindeki teknoloji aşkını dizginleyemeyenler için bir engel değil. Issız bir adaya düştüğünüzde canınızın hiç sıkılmamasını sağlayacak en yeni dijital oyuncakları sizler için seçtik ve inceledik. Öyle görünüyor ki, kendisine teknoseksüel diyen biri için bu cihazların en az yarısınsa sahip olmak şart.

Çakıltaşından bir kolye

Kadın kullanıcıların aksesuvar olarak da taşıyabileceği şekilde tasarlanan Samsung S2, bir MP3 çalar. Tasarımında çakıl taşından esinlenilmiş. Parlak mineral taşlardan üretilmiş olması dış görünüşünü cezbedici kılıyor. Avuç içinde kaybolabilecek ebatlara sahip olması şaşırtıcı. Üzerindeki LED ekranda çalmakta olan parçayla ilgili bilgiler akıyor. 2 GB’lık belleğine kaydettiğiniz şarkıları ve 13 saatlik dinleme süresi ile uzun süren yaz günlerinde yanınızdan ayırmayacağınız S2’deki ışıklar çalma moduna göre değişik renklere bürünüyor. Fiyatı 99 YTL.

Sihirli bir dokunuş

Bir kıyafeti, ayakkabıyı, çantayı veya aksesuvarı satın almadan önce nasıl aynanın karşısına geçip deniyorsak, aynı testi cep telefonlarına da uygulamanın zamanı geldi. Samsung’un son numarası U900 Soul, sade ve uyumlu tasarımıyla piyasaya çıktığı gibi vitrinlerin gözdesi oldu. Parlak renkli ekranının hemen altındaki mönüyü sihirli dokunuşlarla yönetebilirsiniz. Minik bir el hareketi ile kapağını kaydırınca karşımıza tuş takımı çıkıyor. Bu ışıltılı telefonla sadece alo demiyoruz elbet. Fotoğrafsa fotoğraf, müzikse müzik! Fiyatı 879 YTL.

Amatör ruhlu profesyonel

Herkes fotoğraf çekmeyi sever. Ama bazıları için vapurda seyahat ederken simit avlayan martıları fotoğraflamak ve bunları internette sergilemek gurur vericidir. Canon’un giriş seviyesi dijital fotoğraf makinesi serisinin son modeli EOS 450D huzurlarınızda. Kısa süre önce satışa sunulan bu fotoğraf makinesinde kullanıcının işini kolaylaştıran pek çok yeni ve eski teknoloji mevcut. 12 megapiksel çözünürlüğü sunuyor ve iç kısmındaki tozlanmayı kendi kendine temizleyen bir sisteme sahip. Fiyatı 1950 YTL

Gözünüz yolda kulağınız ekranda olsun

Son zamanlarda en yoğun talep gören teknolojik ürünlerden biri, navigasyon cihazları. Sayelerinde kaybolma, yol sorma, gidilecek yere birkaç kat fazla zaman ve benzin harcayarak erişme gibi dertlerden kurtuluyoruz. Yol tarifini üç boyutlu harita üzerinden ve eşzamanlı olarak sesli biçimde yapabilen Mio C520 sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan verilen rotayı takip edebiliyor. GPS uydularından aldığı verilerle yer tespiti yapan cihaz otel, ATM ve benzin istasyonu gibi özel noktaları da görüntülüyor. Fiyatı 912 YTL.

Oyuna gelmek isteyenlere

İşyerinde patron, evde eşiniz oyun oynamanıza izin vermiyorsa tek çareniz bir taşınabilir konsol almak! Televizyonlara bağlayıp çalıştırdığımız PlayStation’ların taşınabilir versiyonu olan PlayStation Portable (PSP) ile yüksek kalitede ses ve grafik özelliklerine sahip oyunları kendinizi kaptırarak oynayabilirsiniz. Üstelik en popüler video oyunların PSP sürümleri mevcut durumda. Bu harikulade konsol ile film izlemek ve müzik dinlemek de mümkün. Fiyatı 200 dolar.

Bilgisayara sanatçı eli değdi

Portekizli grafik sanatçısı Joao Oliveira’nın "Asya Serüveni" adlı eserini dış yüzeyinde taşıyan özel tasarımlı dizüstü bilgisayar sınırlı sayıda üretildi ve satışa sunuldu. Uzakdoğu’nun mitolojik figürlerini, ejderhasını, dev binalarını ve Yin Yang’ını kolajlayarak anlatan bu tasarım, bilgisayarın masaüstü deseni ve ekran koruyucusundaki görselliğe de karışmış durumda. Yüksek grafik özellikleri sayesinde hem tasarım profesyonellerine hem de oyun tutkunlarına hitap eden HP Pavilion dv2800 Artist Edition ile dikkat çekeceksiniz. Fiyatı 1700 dolar.

Arabada DVD’ni seyret

Film keyfini mekan ve zamanda bağımsız yaşamak için işte böyle bir taşınabilir DVD oynatıcıya ihtiyacınız var. Sony’nin en yeni modellerinden biri olan DVP-FX720 kompakt ve şık tasarımlı bir ürün. 7 inçlik geniş LCD ekranı DVD kalitesinin hakkını veriyor. Arabanızla feribot sırasında veya trafikte beklerken fırsat bulup da izleyemediğiniz filmleri elden geçirebilirsiniz. Şarj edilebilir pilleri tam dolu iken 5 saatlik kullanım sunuyor. Parlak beyaz renkli tasarımı da bizden pekiyi derecesinde not alıyor. Fiyatı 312 YTL.

Kulağınıza küpe olsun

Araç kullanırken cep telefonuyla konuşmanın cezası ülkemizde 55 YTL. Avrupa ülkelerinde bu rakam 200 eurolara kadar çıkıypr. Para cezası bir yana, sürüş güvenliği açısından da tehdit oluşturuyor. Siz en iyisi bir bluetooth kulaklığı edinin. Eğer kulağınızda rahatsızlık verdiğinden şikayetçiyseniz o zaman Jabra’nın 12 gramlık yeni modeli JX20 Pura’ya buyurun. Ufak boyutları sayesinde varlığını unutacağınız bu kulaklık, titanyum malzemeyle kaplanmış. Bu minik aksesuvar, ünlü tasarımcı Jacob Jensen’n imzasını taşıyor. Fiyatı 179 dolar.

Ve Apple iPhone’u yarattı

Piyasaya çıkmadan aylar önce dünya çapında ünlenen iPhone ülkemizde resmi olarak satılmasa da kullanıcı sayısı on binlerle ifade edilmeye başlandı bile. iPhone’un Üçüncü Nesil (3G) teknolojisini de destekleyen yeni sürümü ABD’de hafta başı tanıtıldı. Tamamen dokunmatik bir ekrandan oluşan iPhone, cep telefonu dünyası için bir devrim. Müzik, fotoğraf, video, internet ve telefon fonksiyonlarını dokunmatik ekran büyüsüyle birleştiren iPhone’un bambaşka bir karizması olduğunu itiraf etmeliyiz. Fiyatı 1000 YTL civarı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!