Teknoloji şöleni Compex başladı

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji şöleni Compex başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 00:00

Bu yıl 32’ncisi düzenlenen Compex 2007 Uluslararası Bilgisayar Fuarı, Lütfi Kırdar Fuar Merkezi'nde 16 Aralık Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Compex 2007, bilgisayar ve iletişim teknolojilerinin günlük hayattaki yeri ve kullanımını, bilişim meraklılarının ayağına kadar getiren bir fuar. Bilgisayar ve teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Gamex, bu yıl da fuarın en iddialı etkinliklerinden biri olarak karşımızda.

Rönesans Fuarcılık tarafından Türk Telekom ana sponsorluğunda düzenlenen fuara, en hızlı gelişen sektör olan bilişim dünyasının önde gelen firmaları ve sektör temsilcileri katılıyor. Compex 2007’de geleneksel bir şölen haline gelen şovlar ve Lan Party alanlarıyla Türkiye’nin ilk büyük oyun festivali olan Intel GameX, bilgisayar ve oyun tutkunlarının hünerlerini göstermesi açısından da önemli bir fırsat sunuyor. Ayrıca oyun meraklıların heyecanla beklediği Faruk, Cevat ve Avni Yerli kardeşler tarafından geliştirilen "Crysis" adlı oyunun Türkiye lansmanı da fuarda yapılıyor.

Fuarın bir başka ilgi çekici bölümü de ilk kez bir fuarda yer alan Media Markt’ın 600 metrekarelik alanda teknoloji mağazası açıp iddialı fiyatlarıyla satış yapıyor olması.

32. Compex Uluslararası Bilgisayar Fuarı, şehrin merkezinde ve her bölgeden ulaşımın kolaylıkla sağlanabildiği konumu nedeniyle çok büyük bir ziyaretçi katılımına ev sahipliği yapıyor. Teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği fuar, bilişim sektörünün önde gelen firmalarının hem teknoloji hem de görsel şovuna dönüşüyor.

Ulaşım başta olmak üzere, stantları gezme ve ziyaret kolaylıklarının iyi seviyede olması Compex’in ziyaretçi profilini çeşitlendiriyor. Şirket sahibi ve yöneticileri, satın alma sorumluları, bilgi işlem yetkilileri, bilgisayar ve sistem kullanıcıları gibi grupların yanı sıra basın mensupları ve öğrenciler de bugüne kadar yapılan Compex fuarlarının ziyaretçi profilini oluşturuyor. Compex 2006’yı 134 bin 278 kişi gezmişti. Fuarı gezmek isteyenler için ücretsiz davetiye "compex.com.tr" adresinden alınabiliyor.

Samsung ve Intel’le yarış

Compex Fuarı’nda Samsung sponsorluğunda düzenlenecek olan Intel GameX Oyun Turnuvası’nda ziyaretçiler X-Wishes sürprizi ile yarış keyfi yaşayacaklar. 6 simülatörün yanında Ford Fiesta marka gerçek bir ralli otomobilinin de üzerine yerleştirilecek olan X-Wishes yarış simülatörlerinde katılımcılar Codemaster’ın ünlü ralli oyunu Colin McRea DIRT ile yarışacaklar.

15 ve 16 Aralık günü düzenlenecek yarışların sunuculuğunu Şafak Karaman üstleniyor. Ayrıca Türkiye Ralli Şampiyonu Ercan Kazaz da yarışmalar sırasında yarışanlara destek olmak ve tüyolarını paylaşmak üzere yarış alanında yer alacak.

En ince dizüstü Toshiba’dan

Toshiba’nın geniş bir ürün gamının Türkiye distribütörlüğü’nü yapan TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş., fuarda yeni ürünleriyle ziyaretçilerle buluşuyor. Dünyanın en ince ve hafif dizüstü olma özelliğiyle birlikte uzun pil ömrüne sahip, dünyada ilk defa ekran parlamasını önleyen özel sistem ile kullanıcılara hem iç mekanlarda hem de gün ışığında rahatlıkla çalışma olanağı sunan Portege R500 serisi, özellikle kurumsal kullanıcıların büyük beğenisini kazanıyor. Fuarın ilgi çekeceği düşünülen diğer iki yeni ürünü ise Toshiba’nın yeni Satellite X200-21K ve Qosmio G40 model dizüstüleri.

Daewoo Electronics Türkiye’de

Beyaz eşya ve elektronik ürünlerin üretici markası Daewoo Electronics, Türkiye pazarına giriyor. 1971 yılında kurulan ve bugün dünya çapında 64 üretim tesisi bulunan Daewoo Electronics, Compex 2007 fuarında Türk kullanıcılara merhaba diyecek.

Demaks Elektronik distribütörlüğüyle Türkiye’ye adım atan Daewoo, LCD TV’den, nano silver teknolojisiyle üretilen beyaz eşyaya, notebook’tan klimaya kadar tüm teknolojik ürünlerini aynı marka çatısı altında sunacak. Marka, 2008 yılında çeşitli elektronik marketlerin yanında, ilk etapta 50 satış mağazasıyla Türk kullanıcısının hizmetinde olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!