Tekel Resim Yarışması

Güncelleme Tarihi:

Tekel Resim Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tekel Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ve artık gelenekselleşen ‘‘Tekel Resim Yarışması’’ bu yıl 12. kez yapılacak. Daha önce bu yarışmaya katılan ve ödül alanlar, Tekel mensupları ve Seçici Kurul üyeleri hariç tüm amatör ve profesyonel sanatçılara açık olan yarışmanın konusu ise ‘‘Yeni Bin Yıl’’. Son katılım tarihinin 14 Şubat 2000 olduğu yarışmaya katılacak eserlerin kısa kenarı 70 cm.'den küçük, uzun kenarı 120 cm.'den büyük olmaması, eserlerin tuval üzerine yağlıboya, akrilik ve benzeri teknik ile yapılmış olması ve yarışmaya katılacak eserlerin daha önce sergilenmemiş olması gerekiyor. Ayrıca her sanatçı yarışmaya en fazla iki eserle katılabilecek.

Seçici Kurul'unda Tekel Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Akbağ, M.S.Ü. Rektörü heykeltıraş Prof.Dr. Tamer Başoğlu, GESAM Telif Hakları Başkanı ressam Prof. Dinçer Erimez, M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ressam Prof.Dr. Mehmet Özer, Sanat Galericileri Derneği Başkanı ressam Doğan Paksoy ve Tekel Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ressam Ekber Yeşilyurt'un bulunduğu ‘‘Tekel Resim Yarışması’’nda birinci gelecek olan eser 2 milyar TL. ile ödüllendirilecek. Yarışmada ikinci gelecek eser 1.5 milyar, üçüncü 1 milyar, ayrıca mansiyon alacak iki eser de 500 milyon TL. tutarında ödül kazanacak.

Yarışmanın ödül töreni ve ilk sergisi ise 10 Mart 2000'de Mimar Sinan Üniversitesi'ne bağlı Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Yarışmaya katılım adresi: Tekel Genel Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Unkapanı. Tel: (0212) 532 33 13 - 533 19 00 (20 hat)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!