Tekel işçilerinin eylemi üçüncü gününde

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçilerinin eylemi üçüncü gününde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 09:42

Tekel işçilerinin, işyerlerinin özelleştirilmesi nedeniyle özlük hakları ve kamu kurumlarına geçiş hakkı için başlattıkları eylem, yağmura ve soğuk havaya rağmen üçüncü gününde devam ediyor.

Haberin Devamı

Geceyi, Abdi İpekçi Parkı'nda kurdukları çadırlarda geçiren işçilerin bir bölümü, yaktıkları ateşin çevresinde ısınmaya çalışıyorlar.
Hükümeti ve özelleştirme çalışmalarını protesto eden işçiler, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde halay çekiyorlar.

Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylemin üçüncü gününde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin destek ziyaretlerinin devam ettiğini, bu sabah da CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay ile bazı milletvekillerinin Abdi İpekçi Parkı'na geldiklerini söyledi.

Ankara'ya gelen Tekel işçilerinin bir bölümünün geceyi Abdi İpekçi Parkı'nda kurulan çadırlarda geçirdiğini söyleyen Amaç, “Bekleyişimiz sonuç alıncaya kadar devam edecek. Şu anda İzmir'den gelen yeni bir grup AKP'ye yürüyor. Diğer illerden de çok sayıda arkadaşımız geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankaralıların da işçilere yemek ve battaniye verdiklerini anlatan Amaç, bundan duydukları mutluluğu dile getirdi. Amaç, işçilerin sabah kahvaltılarının ise Yenimahalle ve Çankaya belediyeleri tarafından karşılandığını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!