Tekel işçilerinin eylemi beşinci gününde

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçilerinin eylemi beşinci gününde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 13:45

TEKEL işçilerinin eylemi beşinci gününde Kızılay'daki TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde devam ediyor. Bazı işçiler temsili kefen giydi ve TEKEL işçileri için “cenaze namazı” kılındı.

Haberin Devamı

TEKEL İŞÇİLERİ TÜRK-İŞ GENEL MERKEZİNDE YERLERDE UYUDU

GÖLE KAÇAN İŞÇİLERİN ÜZERİNE SU SIKILMIŞTI - GALERİ

VEKİLLLER GÖZYAŞLARIYLA GAZ SIKILAN ANLARI ANLATTI - FOTO GALERİ

İŞÇİLERİ SUYA DÖKMÜŞLERDİ / WEB TV    

Geceyi TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde, yere serdikleri kartonlar üzerinde ve konferans salonunda geçiren işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren genel merkez önünde toplanarak “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız”,”Direniş var yılgınlık yok”,”Direne direne kazanacağız' sloganları attı.

Bu arada bazı işçiler temsili kefen giydi ve TEKEL işçileri için “cenaze namazı” kılındı. Kefenlerin üzerinde “Kefeni hazırladık da geldik”,”Kefeni giydik geri dönüş yok”,”Emekli olamadan öldü” yazılarının olduğu görüldü.

ÇELEBİ VE TÜRKER'DEN DESTEK ZİYARETİ

TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdüren TEKEL işçilerini DSP Genel Başkanı Masum Türker ile DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Süleyman Çelebi, yaptığı konuşmada, TEKEL işçileri ile onur duyduğunu ve TEKEL işçilerinin mücadelesinin, tüm işçi sınıfının mücadelesi olduğunu söyledi.
TEKEL işçilerinin, verdiği mücadelede yalnız olmadığını belirten Çelebi, “Şunu bilin size yapılan saldırılar DİSK'e de yapılmıştır, işçi sınıfına da yapılmıştır. Başbakan 'ayaklar baş olursa kıyamet kopar' dedi. Esas kıyamet sizin başbakanlığınızdan dolayı kopuyor. Başbakan bu ülkenin değerlerini üreten işçisini daha tanıyamamış” diye konuştu.

DİSK olarak TÜRK-İŞ ile elele vererek dayanışmaya söz veren Çelebi, “Omuz omuza bedeli ne olursa olsun yürümeye, eylem yapmaya, üretimden gelen gücü kullanmaya ve genel greve hazırız. Bütün sendikalara çağrı yapıyorum. Gelin bu TEKEL oyununu bozalım. Buna son verelim” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker de TEKEL işçilerini ziyaret ederek yalnız olmadıklarını söyledi. Memurların 25 Kasımda yaptığı bir günlük uyarı grevine katılanlardan bazı demiryolu çalışanlarının açığa aldığını ifade eden Türker, hükümetin emekçilere yönelik operasyonlarının devam ettiğini savundu. Hükümet adına hiç kimsenin emekçilerle muhatap olma cesaretini gösteremediğini öne süren Türker, “Emek olmadan Türkiye'nin varolamayacağını bilenlerdeniz. Bazı arkadaşlarınız 'AKP'ye oy verdim' diye bileklerini kesiyor. Bileklerinizi kesmeyin, AKP'nin biletini kesin” diye konuştu.

HAYRÜNNİSA GÜL VE EMİNE ERDOĞAN'A MEKTUP

Öte yandan, eylem yapan işçiler için TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde revir oluşturulduğu ve TEKEL kadın işçilerinin saat 13.00'te Sakarya Caddesi'nde basın açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a hitaben yazdıkları mektupları okuyacakları bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!